PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Μητροπολιτική διακυβέρνηση για να αλλάξει η Αθήνα


«Το μέλλον της Αθήνας είναι στη μητροπολιτική διακυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας ότι η πρωτεύουσα «δεν έχει την εικόνα που της αξίζει και αυτό πρέπει να αλλάξει».

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «αν θέλουμε να γίνει μία πόλη της ανάπτυξης, της καινοτομίας, της γνώσης, της συνεργασίας, της ανοιχτής συμμετοχής και της εξωστρέφειας πρέπει να εφαρμοστεί το μοντέλο της μητροπολιτικής διακυβέρνησης, ένα μοντέλο που σήμερα ασκεί στρεβλά η Περιφέρεια».

«Το μέλλον είναι εκεί και όχι στη διατήρηση ενός αναχρονιστικού συγκεντρωτικού κράτους που δίνει κάποιες αρμοδιότητες, αλλά ελάχιστους πόρους και περιορισμένες δυνατότητες στον εκάστοτε δήμαρχο να ασκήσει τα καθήκοντά του, με συνέπεια οι Δήμοι να μην έχουν οικονομική ανεξαρτησία και λειτουργική αυτοτέλεια» πρόσθεσε ο κ. Πατούλης.

«Δεν γίνεται να παραμένει η Αθήνα που είναι ένα από τα ισχυρότερα brand name στον κόσμο, ο ‘φτωχός συγγενής’ που περιμένει από την Περιφέρεια τα κονδύλια που απαιτούνται για τη δρομολόγηση δράσεων που θα τη βγάλουν από την αφάνεια» επισήμανε, συμπληρώνοντας πως «όσοι ενδιαφέρονται για την πρωτεύουσα θα πρέπει να διεκδικήσουν μία ισχυρή τοπική διακυβέρνηση, όπως εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment