PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Μηδενική ανοχή στις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες


Το μήνυμα πως η Περιφέρεια Αττικής, στο σύνολο της έκτασης και των 66 δήμων της, θα αλλάξει πρόσωπο, με την επίδειξη μηδενικής ανοχής στη συνεχιζόμενη παράνομη ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων σε κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου, έστειλε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Με στόχο να μπει τέλος στο φαινόμενο, που, εκτός από την περιβαλλοντική ρύπανση που προκαλεί, απειλεί και την ασφάλεια των οδηγών, ο κ. Πατούλης ανέλαβε την πρωτοβουλία και συγκάλεσε σήμερα σχετική σύσκεψη. Συμμετείχαν δήμαρχοι, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Γ. Σελίμης, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Σ. Κοκκινάκης, προϊστάμενοι των αρμόδιων Διευθύνσεων και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει τη βούληση να συνδράμει τους δήμους στην προσπάθεια καταπολέμησης του φαινομένου, επισημαίνοντας πως «προτεραιότητα για εμάς είναι να διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό, αλλά και να προστατεύουμε τη ζωή των πολιτών, αποτρέποντας τροχαία ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν από τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που βρίσκονται στους δρόμους, είτε γιατί αποσπούν την προσοχή των οδηγών, είτε γιατί μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα από την πτώση τους, εξαιτίας έκτακτων καιρικών φαινομένων».

Ο περιφερειάρχης τόνισε πως «όποιος δεν συμμορφώνεται με τους νόμους, θα τον καταγγέλλουμε – φωτογραφίζοντας την παράβαση – και θα πηγαίνει στον εισαγγελέα, ενώ θα επιβάλλονται και τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Όποιος θέλει να διαφημίζεται, να το κάνει νόμιμα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τις ζωές των πολιτών» είπε ο κ. Πατούλης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε, κατόπιν σχετικής πρότασής του, να αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής την απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από εθνικές οδούς και κεντρικές λεωφόρους που είναι στα διοικητικά της όρια και οι δήμοι δεν έχουν τα απαιτούμενα μέσα να παρέμβουν, συνδράμοντας το έργο των δήμων. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, θα υπάρξει συνδρομή προς τους δήμους και όσον αφορά στη διαδικασία επιβολής των προστίμων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης σημείωσε πως «όλοι μαζί, συντονισμένα και με στρατηγική, θα συνεργαστούμε για να βάλουμε ένα τέλος στο αδιέξοδο αυτό, που αμαυρώνει την εικόνα της Αττικής μας. Δε θα δείξουμε την παραμικρή ανοχή σε όσους επιμένουν σε παράνομες ενέργειες, εις βάρος της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των πολιτών».

Την ικανοποίηση τους για την πρωτοβουλία του κ. Πατούλη να συνδράμει η Περιφέρεια Αττικής στο έργο των δήμων για την απομάκρυνση των παράνομων πινακίδων εξέφρασαν σε δηλώσεις τους οι δήμαρχοι Νίκαιας-Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδης, και Αιγάλεω, Γ. Γκίκας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment