PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: «Η Δυτική Αθήνα χρειάζεται παρεμβάσεις και όχι λόγια»


Στην εφημερίδα «ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ» μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης αναλύοντας το πλάνο του για τη Δυτική Αθήνα αλλά και ολόκληρη την Περιφέρεια.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι με τη βοήθεια επιστημόνων και τεχνοκρατών θα συγκροτήσει μια αποτελεσματική Πολιτική Προστασία για να μην ζήσουμε ξανά άλλη Μάνδρα και άλλο Μάτι.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης παραδέχτηκε ότι η Δυτική Αθήνα έχει πολλά προβλήματα αλλά και εξαιρετικές δυνατότητες για ανάπτυξη την επόμενη μέρα.

Καταρχάς κύριε Πατούλη θα θέλαμε να ξεκινήσουμε τη συνέντευξη μας με μια από τις κλασσικές ερωτήσεις. Τι σας ενέπνευσε να κάνετε το μεγάλο βήμα να συμμετέχετε στις εκλογές ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής;

Από το 2007 έως σήμερα, Δήμαρχος Αμαρουσίου και τα 4 τελευταία χρόνια, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, υπήρξα συνεπής στην αυτοδιοικητική μου πορεία, έχοντας να παρουσιάσω ως «διαπιστευτήρια» στους πολίτες της Αττικής ένα σημαντικό έργο.

Επέλεξα «να δώσω τη μάχη» για τη θέση ευθύνης του Περιφερειάρχη Αττικής, για να μπορώ να είμαι και στο μέλλον χρήσιμος στους πολίτες όλων των Δήμων της Αττικής. Για να έχω τη θεσμική και οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσω με δίκαιο και ισότιμο τρόπο, χωρίς κομματικές παρωπίδες, με σχέδιο και πρόγραμμα, τα μεγάλα ανοικτά ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των 4.000.000 πολιτών του Λεκανοπεδίου.

H Aττική δεν χρειάζεται άλλα λόγια, χρειάζεται έργα κι ανθρώπους που μπορούν να κάνουν έργο.

Το προηγούμενο διάστημα ζήσαμε γεγονότα που μας συγκλόνισαν με κορυφαία αυτά των πλημμυρών στη Μάνδρα και της φωτιάς στο Μάτι. Είναι στο πλάνο σας κινήσεις ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά τέτοιες καταστάσεις με δεδομένη και την αλλαγή των καιρικών συνθηκών;

Το μόνο που χρειαζόμαστε από εδώ και πέρα στην Αττική είναι μια σοβαρή στρατηγική αντιμετώπισης τέτοιων ζητημάτων, με ταυτόχρονη εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Για εμάς, η Πολιτική Προστασία αποτελεί βασικό πυρήνα μιας συγκροτημένης στρατηγικής που θέλουμε να εφαρμόσουμε στην Περιφέρεια.

Στο πλαίσιο αυτό, με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων και τεχνοκρατών έχουμε συγκροτήσει τους κεντρικούς άξονες για το πώς αντιλαμβανόμαστε την αποτελεσματική Πολιτική Προστασία.

Δίνουμε έμφαση στην πρόληψη και στην ορθολογική, με συγκροτημένο σχέδιο, διαχείριση των φυσικών καταστροφών, ακολουθώντας τη διεθνή και ευρωπαϊκή πρακτική. Αξιοποιώντας κάθε σύγχρονο μέσο και διαθέσιμη τεχνολογία αιχμής που έχουμε στη διάθεσή μας.

Η Δυτική Αθήνα αποτέλεσε τον φτωχό συγγενή για τις προηγούμενες διοικήσεις της Περιφέρειας λαμβάνοντας μικρό ενδιαφέρον και πιο λίγα κονδύλια σε σχέση με τις άλλες περιοχές. Στο πρόγραμμά σας υπάρχουν οι λύσεις που θα δώσουν αναπνοή στις περιοχές μας που πραγματικά έχουν ανάγκη;

Η Δυτική Αθήνα χρειάζεται παρεμβάσεις όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις.

Χρειάζεται έναν ρεαλιστικό και συνολικό σχεδιασμό για:

  • Ορθή και σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων, για να πάψει να αποτελεί τον σκουπιδότοπο του Λεκανοπεδίου.
  • Επαρκή αντιπλημμυρική θωράκιση και διευθέτηση των ρεμάτων.
  • Ενίσχυση και Ανάδειξη των ελεύθερων χώρων πρασίνου.
  • Αστικές αναπλάσεις.
  • Ασφάλεια για τους πολίτες.
  • Σύγχρονες υποδομές υγείας και εκπαίδευσης.
  • Ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της.
  • Βελτίωση της καθημερινότητας, σε όλα τα επίπεδα.
  • Επενδύσεις για την ανάδειξη της ιστορικότητας και ιδιαιτερότητας των περιοχών της και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Οι προτεραιότητές που θέτουμε ως Νέα Αρχή, για τη Δυτική Αθήνα, μεταξύ άλλων είναι:

  1. Η κατασκευή και λειτουργία νέων μονάδων επεξεργασίας και διαχείρισης αστικών αποβλήτων, στη βάση του αναθεωρημένου περιφερειακού σχεδιασμού.
  1. Η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης.
  1. Η προώθηση προγραμμάτων κοινωνικής στήριξης και αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
  1. Η ολοκλήρωση αλλά και η δημιουργία νέων κοινωνικών υποδομών με έμφαση τους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ, τις δομές υγείας κ.α.
  1. Η προστασία των ορεινών όγκων (Ποικίλον Όρος) και η προώθηση προγραμμάτων αναδάσωσης και ενίσχυσης του πρασίνου.
  1. Η ενίσχυση της περιφερειακής πολιτισμικής δημιουργίας και η ανάδειξη της ιδιαίτερης ιστορικής φυσιογνωμίας της Δυτικής Αθήνας, μέσα από κοινές δράσεις σε συνεργασία με τους Δήμους.
  1. Οι παρεμβάσεις σε αθλητικές υποδομές στο σύνολο των δήμων.

Η διοίκηση της κας Δουρου ακολούθησε μια πολιτική που συνδεόταν άμεσα με την Κυβέρνηση δίνοντας μάλιστα τα οικονομικά αποθεματικά της Περιφέρειας για τη στήριξή της. Η άποψη σας είναι ότι ο Περιφερειάρχης πρέπει να έχει τόσο ισχυρή επαφή με την Κυβέρνηση και με το εκάστοτε κόμμα που τον υποστηρίζει;

Τον ρόλο του Περιφερειάρχη πρέπει να τον χαρακτηρίζουν τρεις λέξεις: διεκδικητικός, ανεξάρτητος, υπεύθυνος.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην ταυτίζεται με την εκάστοτε Κυβέρνηση, ούτε και να είναι πολέμιος ex officio. Είναι άλλο πράγμα το συνεργάζομαι κι άλλο το υποτάσσομαι.

Πρέπει να είναι Περιφερειάρχης όλων των πολιτών και όχι των κομμάτων.

Πόσο σημαντικό ρόλο θεωρείται ότι παίζει η εμπειρία σας στο χώρο της αυτοδιοίκησης και πως θα σας βοηθήσει αυτό στα μελλοντικά καθήκοντα ως Περιφερειάρχη;

Για μένα πρόκληση είναι να αντιστρέψουμε την πορεία παρακμής στην οποία έχει εισέλθει η Περιφέρεια Αττικής τα τελευταία δεκαπέντε τουλάχιστον χρόνια.   Στόχος μου είναι να πετύχω μαζί με τους συνεργάτες μου, να κάνε μια Νέα Αρχή η Αττική.

Να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας. Να εφαρμόσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία. Να καταστεί ελκυστικός τουριστικός προορισμός 12 μήνες το χρόνο, με επενδύσεις που θα δώσουν αξία στις περιουσίες των πολιτών, θα δημιουργήσουν καλύτερα εισοδήματα και νέες θέσεις εργασίας. Πρόκληση για μιας είναι να αισθάνονται οι πολίτες ασφαλείς αλλά και να απολαμβάνουν μια ποιότητα ζωής αντάξια των προσδοκιών τους.

Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα δουλέψω. Αυτό άλλωστε έκανα όλα τα προηγούμενα χρόνια, απο όποια θέση ευθύνης κι αν πέρασα. Έκανα έργο και παρουσίασα μετρήσιμα αποτελέσματα. Είμαι άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης. Με βάση το έργο, τη γνώση των ζητημάτων και την εμπειρία μου, διεκδικώ την εμπιστοσύνη των πολιτών της Αττικής. Μαζί με τους πολίτες, μπορούμε να πάμε την Αττική ψηλά.

Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους αναγνώστες μας και πολίτες της Δυτικής Αθήνας;

Η Δυτική Αθήνα έχει προβλήματα, έχει όμως και μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης.

Αυτό που  χρειάζεται είναι όραμα, μακροπρόθεσμος σχεδιασμός κι ένα συγκροτημένο στρατηγικό αναπτυξιακό πλάνο, με συγκεκριμένους στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Έργα που θα μπορούν να δημιουργήσουν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, καλύτερα εισοδήματα, να αυξήσουν την αξία της περιουσίας των πολιτών, να κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά όλων μας.

Στις 26 Μαϊου γυρίζουμε σελίδα.

Αφήνουμε πίσω τις Διοικήσεις της παρακμής, της απραξίας, της ανευθυνότητας.

Κάνουμε επιτέλους μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ.

ΔΥΝΑΤΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ από τα ΔΥΤΙΚΑ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment