PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Δυνατότητα πρόσβασης των παιδιών σε ένα σύγχρονο σχολικό περιβάλλον


Τις ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει σήμερα έστειλε με μήνυμά του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

«Σήμερα ξεκινά ένα νέο «ταξίδι» γνώσης για όλα τα παιδιά. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό μία καλή, δημιουργική και κυρίως ασφαλή χρονιά, που θα σας δώσει την ευκαιρία να εμπλουτίσετε τις εκπαιδευτικές σας εμπειρίες.

Η αυλαία για τη φετινή χρονιά ανοίγει σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, όπως και για όλο τον κόσμο, εξαιτίας της κρίσιμης υγειονομικής συγκυρίας. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει διαμορφώσει πρωτόγνωρες συνθήκες, που επιβάλλουν συνεχή επαγρύπνηση αλλά και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, ιδιαίτερα στα σχολεία, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η σχολική περίοδος θα κυλήσει σε ασφαλείς συνθήκες για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Εμείς ως Περιφέρεια Αττικής, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφαλή φιλοξενία των μαθητών στις σχολικές μονάδες, θα είμαστε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια.

Ήδη εστιάζουμε στους αυστηρούς ελέγχους για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, κατά προτεραιότητα στα σχολεία καθώς και στα οχήματα που μεταφέρουν μαθητές, ενώ θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε με όσα μέσα διαθέτουμε, όπου απαιτείται.

Παράλληλα εκτελούμε ένα μεγάλο πρόγραμμα δημιουργίας νέων σχολείων κι ενίσχυσης του εξοπλισμού των ήδη υπαρχόντων, σε όλη την Αττική, για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα μαθαίνουν γράμματα σε σύγχρονες κι ασφαλείς σχολικές υποδομές.

Για εμάς αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητα η δυνατότητα πρόσβασης όλων των παιδιών, χωρίς εξαίρεση, στα αγαθά της μόρφωσης, σε ένα ασφαλές και σύγχρονο σχολικό περιβάλλον, καθώς αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση πως η επένδυση στη γνώση και την άρτια εκπαίδευση της νέας γενιάς αφορά το μέλλον της πατρίδας μας. Είναι τα ισχυρά θεμέλια για την ουσιαστική και αποτελεσματική αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας.

Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με στοχευμένες δράσεις με βασικό μας στόχο, ένα σχολείο σύγχρονο, με ίσες ευκαιρίες για όλους» κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment