PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Παπανδρέου: «Η Ελλάδα θα αποπληρώσει και το τελευταίο σεντ»


Tην υπόσχεση ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις αποπληρωμής των δανείων βοήθειας από την Ε.Ε. έδωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

Tην υπόσχεση ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις αποπληρωμής των δανείων βοήθειας από την Ε.Ε. έδωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

«Σας υπόσχομαι ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει και το τελευταίο σέντ» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός στη μακροσκελή συνέντευξή του στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στο γερμανόφωνο χώρο.

Επισήμανε δε, ότι «η ελληνική οικονομία έχει μεγάλη δυναμική και αυτή τη στιγμή βιώνει μία πραγματική έκρηξη των εξαγωγών της, χάρη στις διαρκείς δομικές μεταρρυθμίσεις και τις θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός την προηγούμενη χρονιά και συνεχίζει να υφίσταται».

Επίσης, ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για μείωση του διογκωμένου δημόσιου τομέα και αντικατάσταση του πελατειακού κράτους, από μια νέα πολιτική κουλτούρα.

«Παλαιότερα κάθε υπουργός μπορούσε να τακτοποιεί τους ανθρώπους του στον δημόσιο τομέα, για να εξασφαλίζει ψήφους. Επρόκειτο για ένα σύστημα οικογενειοκρατίας. Αλλά κι αυτό το αλλάζουμε. Για κάθε πέντε δημοσίους υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται, προσλαμβάνεται ένας. Στην Ελλάδα θα υπάρξει μία νέα πολιτική κουλτούρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με την απόδοση ευθυνών για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων στους τότε αρμόδιους, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «διεξάγονται σχετικές έρευνες και έχουν κινηθεί διαδικασίες. Διαθέτουμε πλέον σήμερα μία απολύτως ανεξάρτητη στατιστική υπηρεσία. Κάθε ευρώ που δαπανά το κράτος εμφανίζεται σήμερα στο διαδίκτυο. Με τον τρόπο αυτό έχουμε τη μεγαλύτερη διαφάνεια στα δημόσια οικονομικά μας από κάθε άλλο κράτος- μέλος της Ε.Ε.- περισσότερη διαφάνεια κι από τη Γερμανία».

Παράλληλα, απέρριψε και την εκδοχή της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι «ούτε κάτι τέτοιο έχει νόημα. Όπως δεν θα είχε νόημα ούτε για τη Γερμανία να εγκαταλείψει το Ευρώ. Θα οδηγούσε τις τράπεζες στην κατάρρευση και μαζί με αυτές την οικονομία», λέει ο πρωθυπουργός.

“Κρίσιμες αποφάσεις για την Ευρώπη”

Νωρίτερα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που έδωσε από το Ελσίνκι, με την Φιλανδή ομόλογό του, Μάρι Κιβινιέμι, ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε: “Είναι κρίσιμο για την Ευρώπη να πάρει σημαντικές αποφάσεις” και “αυτές οι αποφάσεις που θα λάβουμε θα είναι πολύ κρίσιμες και ιστορικές για όλη την Ευρώπη, την Ευρωζώνη και το ευρώ”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment