PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Πανούσης: Οι απειλές συνεχίστηκαν


Έκανα τις αναφορές τώρα γιατί επανήλθαν οι απειλές, επεσήμανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ενώ τόνισε ότι ουδέποτε έδωσε ονόματα, ούτε και στοχοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ. Αποκάλυψε δε ότι ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star το βράδυ της Δευτέρας, σημείωσε ότι ενημέρωσε ο ίδιος τόσο τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκος Δικαιοσύνης, όσο και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Λάμπρου, για τις απειλές σε βάρος της ζωής τους.

Παράλληλα, ανέφερε ότι για τις απειλές εναντίον του ενημέρωσε η ΕΥΠ τον Πρωθυπουργό ενώ αποκάλυψε ότι αυτές συνεχίστηκαν και μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο και γι’ αυτό αποφάσισε να κάνει τις σχετικές αναφορές.

Εξηγώντας γιατί προχώρησε τώρα σε καταγγελίες, ο κ. Πανούσης τόνισε ότι αρχικά έκρινε πως έπρεπε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης, εκτιμώντας πως θα «σβήσουν» οι απειλές σε βάρος του με την πάροδο του χρόνου.

«Πριν από περίπου δέκα ημέρες ο κ. Ρουμπάτης με ενημέρωσε ότι κινδυνεύει η ζωή μου» σημείωσε και υπενθύμισε ότι είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο γραφείο του το 2009, αλλά και ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού στο πανεπιστήμιο.

Όπως σημείωσε, τα έγγραφα έχουν κατατεθεί στη δικαιοσύνη, ενώ επανέλαβε ότι δεν έκανε μήνυση, ούτε ανέφερε ονόματα. «Δεν υπάρχει κανείς που να έχει δείξει έγγραφα, τα έγγραφα είναι στον εισαγγελέα», υπογράμμισε.

Εκτίμησε δε ότι «πρέπει να κρυφτούν οι υπουργοί που έλεγαν περί Τζέιμς Μποντ» καθώς «οι αναφορές Τσάκαλου αναιρούν τις δηλώσεις της κυβέρνησης». «Τι ενοχλεί τον κ. Τσάκαλο αν έχουν γίνει αυτοί οι διάλογοι; Ο μόνος λόγος είναι ότι θα έχει πίεση από τους άλλους κρατουμένους. Υπάρχει η καταγγελία Μαζιώτη ότι οι Πυρήνες της Φωτιάς τα βρίσκανε με το υπουργείο Δικαιοσύνης», ανέφερε εν συνεχεία.

Ο κ. Πανούσης εξήγησε ότι διατηρεί καλές σχέσεις με τον Πρωθυπουργό και αποκάλυψε ότι τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα πριν τον ανασχηματισμό για να του ζητήσει να μην είναι στην κυβέρνηση. Εξήγησε δε ότι ο κ. Τσίπρας δεν παρενέβη ποτέ στο έργο του και δήλωσε πως είναι «Τσιπρικός», ενώ αποκάλυψε ότι του έστειλε μήνυμα πριν προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των καταγγελιών, χωρίς να λάβει απάντηση.

Τόνισε δε ότι «μετά από αυτό (εννοώντας τις πρόσφατες απειλές σε βάρος του), οι κ.κ. Τόσκας και Παρασκευόπουλος, οι οποίοι έλεγαν πως δεν κινδυνεύω, θα έπρεπε να παραιτηθούν».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment