PeristeriNews.gr
Δημοτικές Εκλογές 2019

Γ. Μπεκιάρης: «Την πενταετία που πέρασε ενισχύσαμε την Υγεία στο Περιστέρι»


Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα υγείας, Γιώργος Μπεκιάρης, παραχώρησε συνέντευξη στο peristerinews.gr, τονίζοντας ότι τα τελευταία 5 χρόνια, ο τομέας της υγείας έχει αλλάξει ριζικά στο Περιστέρι, προς όφελος των πολιτών.

Την προηγούμενη πενταετία εκλεχθήκατε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος. Θα θέλατε να μας πείτε πως σας φάνηκε η ενασχόληση με τα κοινά στο Περιστέρι και πως αποφασίσατε να κατέβετε εκ νέου στο πλευρό του Ανδρέα Παχατουρίδη;

Παρά το γεγονός ότι εκλέχθηκα για πρώτη φορά την προηγούμενη πενταετία, έχω στο παρελθόν ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά. Ωστόσο, η ιδιότητα μου ως διευθυντής του ΙΚΑ, με απέτρεπε από μία συμμετοχή στις Δημοτικές Εκλογές. Όταν παραιτήθηκα από το ΙΚΑ και αφού δέχτηκα πρόταση από τον Ανδρέα Παχατουρίδη, άνοιξε ο δρόμος για την ενασχόληση μου με τον Δήμο. Ο Δήμαρχος είναι ένα πρόσωπο καταξιωμένο και είναι τιμή να συμμετέχει κάποιος μαζί του. Αυτά τα πέντε χρόνια, ως εμπειρία ήταν πολύ σημαντική, καθώς διηύθυνα τον τομέα της υγείας, συμμετείχα σε πολλές σημαντικές δράσεις του Δήμου και λάβαμε αρκετές αποφάσεις. Είμαι ξανά υποψήφιος καθώς βρίσκομαι σε μία επιτυχημένη ομάδα και δεν θα ήθελα να αφήσω στη μέση το έργο που γίνεται στον κρίσιμο τομέα της υγείας, έναν κλάδο που απασχολεί ιδιαίτερα τους δημότες τα χρόνια της κρίσης.

Ως εντεταλμένος Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα υγείας, θα θέλατε να μας αναφέρετε μερικές από τις δράσεις που έγιναν;

Τα πέντε τελευταία χρόνια έχουμε πραγματοποιήσει πάρα πολλές δράσεις που άλλαξαν την πόλη. Αρχικά, προχωρήσαμε στη δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου, που στελεχώθηκε με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και λύνει τα προβλήματα όλων των πολιτών που έχουν ανάγκη και δεν διαθέτουν τους οικονομικούς πόρους. Άλλη μία σημαντική δράση ήταν το Κέντρο Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας. Δώσαμε μεγάλο βάρος στην πρόληψη, καθώς υποβάλλαμε ομάδες πληθυσμού σε εξετάσεις για διάφορες ασθένειες, κάναμε εμβολιασμούς, μαστογραφίες κλπ. Όλες αυτές οι δράσεις θέλουμε να συνεχιστούν και γι’ αυτό ζητώ τη στήριξη του κόσμου στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Δραστηριοποιείστε πολλά χρόνια στο Περιστέρι. Ποια είναι η άποψη σας για την κατάσταση της πόλης;

Όταν ήρθα, σαν γιατρός, στο Περιστέρι, πριν αρκετά χρόνια, βρήκα την πόλη σε άσχημη κατάσταση. Δεν μου άρεσε η πόλη και την έβλεπα σαν προσωρινή λύση. Ωστόσο, δέθηκα με τον αξιόλογο και φιλότιμο κόσμο του Περιστερίου και παράλληλα, παρατήρησα μία αλματώδη αλλαγή τα τελευταία 17 χρόνια, επί δημαρχίας Ανδρέα Παχατουρίδη, όπου, πλέον, το Περιστέρι είναι μία από τις καλύτερες συνοικίες στην Αθήνα. Ο κόσμος μπορεί να κάνει τόσα πολλά στην πόλη: μπορεί να έρθει στο Άλσος για να διασκεδάσει, να παρακολουθήσει θέατρα, ομιλίες οποιουδήποτε περιεχομένου, να αθληθεί δωρεάν και πολλά άλλα.

Κλείνοντας, ένα μήνυμα στον κόσμο του Περιστερίου για τις επερχόμενες εκλογές;

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Περιστεριώτες για τη στήριξη και τη συμπαράσταση τους και να τους πω ότι όσα κάναμε την προηγούμενη πενταετία θα συνεχιστούν, καθώς αξίζουν να τους προσφέρουμε οτιδήποτε περισσότερο γίνεται. Άλλωστε το σύνθημα μου είναι: Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Πατούλης: Ξεκινάει ο αγώνας για μια καλύτερη Αττική

Peristeri News

Μήνυμα για «Νέα Αρχή» στην Αττική στέλνει ο Γ. Πατούλης

Peristeri News

Σαρωτική νίκη του Ανδρέα Παχατουρίδη στο Περιστέρι!

Peristeri News

Leave a Comment