PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Μουζάλας: Ενδείξεις ότι οι «οκτώ» είναι πραξικοπηματίες


Συνέντευξη στον ΣΚΑΙ παραχώρησε ο Γιάννης Μουζάλας όπου μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα στη διαχείριση του προσφυγικού.

Εξήγησε γιατί υπέβαλε αίτηση ακύρωσης στη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό, ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον του στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και τους φόβους του αναφορικά με το προσφυγικό.

«Η έφεση έγινε και επειδή -όσον αφορά εμένα που την υπέγραψα- θα ήθελα να είμαι βέβαιος ότι η χώρα μου δεν δίνει άσυλο σε πραξικοπηματίες», δήλωσε αναφερόμενος στους Τούρκους στρατιωτικούς ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και τις «Ιστορίες», σημείωσε ότι δεν λέει πως οι Τούρκοι στρατιωτικοί είναι πραξικοπηματίες, αλλά θα ήθελε από τη Δικαιοσύνη μία τελική απόφαση για το αν συμμετείχαν σε πραξικόπημα ή όχι.

«Βγήκε μία απόφαση (σ.σ. για τη χορήγηση ασύλου σε έναν αξιωματικό). Αυτήν την απόφαση εμείς την εφεσιβάλαμε με βάση το Κράτος Δικαίου. Όπως έχουν βγει άλλες 1.500 αντίθετες αποφάσεις, δεν τις εφεσιβάλαμε. Ποια είναι η διαφορά; Η διαφορά είναι ότι εδώ πέρα υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι πρόκειται για πραξικοπηματίες. Βλέπετε, εγώ δεν λέω ότι είναι πραξικοπηματίες. Και κατά την άποψή μας αυτό δημιουργεί, είναι γνωστό αυτό, ένα πρόβλημα με τη γείτονα χώρα και εμείς αυτό που θέλουμε, αυτό που είπε ο πρωθυπουργός είναι ότι είμαστε Κράτος Δικαίου, θα πάμε δικαστικά», είπε ο κ. Μουζάλας.

«Ό,τι αποφασίσουν τα δικαστήρια. Επομένως, εφαρμόσαμε μία διαδικασία, θα πάει μέχρι τέλους, ό,τι αποφασίσουν τα Δικαστήρια», πρόσθεσε.

Για το προσφυγικό και την κατάσταση στη Μόρια, είπε πως από τις 20 Αυγούστου η ροή διπλασιάστηκε. «Χρειάστηκαν κάποιοι, δύο μήνες για να μπορέσουμε να αντιδράσουμε. Μεταφέραμε από τα νησιά, το τελευταίο τρίμηνο νομίζω, 7.000 ανθρώπους. Ήρθανε κι άλλοι, κι έρχονται κι άλλοι. Τι θέλω να σας πω με αυτό; Ότι -το έχω πει επανειλημμένα- δεν υπάρχει ένα ταχυδακτυλουργός που να βγάζει λαγούς από το καπέλο, μια μπαγκέτα μαγική που κουνάει τα πράγματα. Η Μόρια ήταν για 1.000 άτομα, την φτιάξαμε για 2.500 άτομα. Ήρθανε 5.000 άτομα, δεν θα μπορούσε να είναι καλή».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment