PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Γ. Λαγός: Ο μόνος λόγος που απολογούμαι είναι για να ακουστεί η φωνή μου


Κάνοντας σαφές εξ αρχής ότι «ο μόνος λόγος που απολογείται είναι για να ακουστεί η φωνή του», ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός δήλωσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, γιατί «δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση Σαμαρά και το σχετικό βίντεο». Όπως ανέφερε, στόχος ήταν «να δημιουργήσουν μια εντύπωση για μας ότι είμαστε δολοφόνοι και κακούργοι και ότι οι υποψήφιοί μας πρέπει να τρομοκρατηθούν».

Όπως ισχυρίστηκε, οι πράξεις που του αποδίδονται είναι ομιλίες, τηλέφωνα και μηνύματα από συρραφή.

«Ήρθα για να ακουστεί η φωνή μου, γιατί έξι χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό δεν μας δόθηκε ο λόγος και το δικαίωμα να απαντήσω σε αυτά που με κατηγορούσαν».

Αναφερόμενος στον Νίκο Μιχαλολιάκο, έκανε λόγο για διαφωνίες που είχε μαζί του, οι οποίες τον οδήγησαν στην αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή μετά τις ευρωεκλογές και τη δημιουργία ενός νέου φορέα.

«Ο Νίκος Μιχαλολιάκος επέλεξε μία αλλη ομάδα ανθρωπων. Εγώ πίστευα σε ένα μεγαλύτερο άνοιγμα, σε ανθρώπους που μπορεί να μην ήταν τόσο πατριώτες όσο θα θέλαμε, αλλά και εκείνοι ήθελαν να αντισταθούν σε αυτά που μας συνέβαιναν. Θα έπρεπε να βγάλουμε έξω τις διαφωνίες και να ενώσουμε δυνάμεις» εξήγησε στο δικαστήριο και πρόσθεσε ότι διαφώνησε και για τη στάση που κράτησε το κόμμα αναφορικά με τη δίκη: «Πίστευα ότι η δίκη έπρεπε να είναι δημόσια και όχι να υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου για το ποιοί είναι οι χρυσαυγίτες» είπε.

Για τη δολοφονία Φύσσα

Υπό το βλέμμα των γονιών του Παύλου Φυσσα, ο Γιάννης Λαγός υποστήριξε ότι ενημερώθηκε για τη δολοφονία  από τον Γ. Πατέλη με τον οποίο είχαν συχνές τηλεφωνικές κλήσεις, ωστόσο, αν και, όπως είπε, μίλησε τη νύχτα με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, δεν του ανέφερε απολύτως τίποτα, γιατί «δεν ήταν κατι βέβαιο».

«Στις 00:40 τη νύχτα με πήρε τηλεφωνο για να μου πει το προγραμμα της επόμενης ημέρας. Δεν απάντησα εκείνη τη στιγμή, γιατί προσπαθώ να μιλήσω με τον Γ. Πατέλη και να μάθω τί έγινε. Τον καλώ μετά, αλλά δεν του αναφέρω τίποτα και μιλάμε για άλλα ζητήματα. Την άλλη μέρα το πρωί μιλάμε για να τον πάρουμε από το σπίτι με μία ομαδα περιφρούρησης για να πάμε στη Μεσογείων. Δεν τον ενημέρωσα ποτέ για όσα μου είπε ο Πατέλης. Το πρωί ήταν ήδη ενημερωμένος. Έκρινα ότι δεν ειναι σκόπιμο εκείνη την ώρα, γιατί δεν είχα κάτι βεβαιο. Όταν βρεθήκαμε απο κοντά, το συζητήσαμε» ανέφερε.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο Γ. Πατέλης τον ενημέρωσε ότι είχε προσαχθεί κάποιος από τη Χρυσή Αυγή, χωρίς όμως να του αναφέρει τον λόγο. «Μου είπε ότι ήταν ασήμαντος ο λόγος, μετά ότι κάποιος μαχαίρωσε και ότι ο ανθρωπος κινδυνεύει να πεθάνει. Έγιναν δυο-τρία τηλεφωνήματα. Ο Πατέλης νομίζω είχε μιλήσει με τον Ρουπακιά, αλλά δεν είμαι βέβαιος. Δεν μου μίλησε για άλλα άτομα. Την επόμενη μέρα μέσα από Διαδίκτυο προσπαθουσα να μάθω τί είχε γινει».

– Πρόεδρος: «Σας πήρε άλλος από την τοπική Νίκαιας;».

– Κατηγορούμενος: «Ίσως να είχα δεχθεί κλήση. Δεν θυμάμαι απο ποιόν, αλλά δεν ενημερώθηκα απο τον Άγγο για το περιστατικό. Το κινητό μου το είχαν οι πάντες. Η Χρυσή Αυγή ήταν πολυπληθής. Και όταν μου ζητούσαν το κινητό μου, εγώ το έδινα».

Ο Γιάννης Λαγός ανέφερε οτι τα γραφεία της Νίκαιας έκλεισαν για λόγους ασφαλείας. «Σταματήσαμε τη λειτουργία τους για λίγες ημέρες. Ο δολοφόνος έχει ομολογήσει κι έχει πει ότι μόνος του το έκανε» είπε ο κατηγορούμενος, διευκρινίζοντας ότι «η Χρυσή Αυγή δεν είχε σχέση με το Κερατσίνι. Τι δουλειά είχα εγώ ή ο γενικός γραμματέας; Όταν οπαδοί ομάδων συμμετέχουν σε επεισόδια, έχει συλληφθεί ποτέ καποιος απο το διοικητικό συμβούλιο της αντίστοιχης ΠΑΕ;» διερωτήθηκε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία που νόθευε τόνους καυσίμων και ποτών

Peristeri News

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Leave a Comment