PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Κουμουτσάκος: Εξόχως προβληματική η κατάσταση στο μεταναστευτικό


Για εξόχως προβληματική κατάσταση στο μεταναστευτικό που οφείλεται στους χερισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στο Action 24, o Κουμουτσάκος ανέφερε χαρακτηριστικά πως 3-4.000 μετανάστες συνωστίζονται σε 600 θέσεις στο Βαθύ, ενώ οι εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου ξεπερνούν τις 70.000, με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών να παρατηρείται από τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, η κατακόρυφη αύξηση των ροών οφείλεται στους εξής παράγοντες: «στην Κωνσταντινούπολη, όπου υπάρχουν τουλάχιστον 250.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Ο νέος δήμαρχος δήλωσε ότι θα τους μετακινήσει, με αποτέλεσμα χιλιάδες να κατευθύνονται ήδη προς τα παράλια. Στη Συρία παραμένουν δύσκολες συνθήκες και εξακολουθούν σε έναν βαθμό να ωθούν μεταναστευτικές ροές ενώ και το Ιράν ”σπρώχνει” Αφγανούς προς τη Μεσόγειο».

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις για το θέμα, ενώ την Τετάρτη ο ίδιος θα βρεθεί στην Άγκυρα όπου θα συναντηθεί τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υποστήριξε πως η Frontex έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος και αναζητά τρόπους για μια πιο αποτελεσματική παρέμβαση στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Επιδιώκουμε να αυξήσουμε τις επιστροφές προς την Τουρκία και ζητάμε από την Ευρώπη να δημιουργήσει μηχανισμό ευρωπαϊκών επιστροφών μεταναστών που κρίνεται ότι δεν χρήζουν ασύλου» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την εσωτερική διαχείριση του μεταναστευτικού, σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο ο σωστός δρόμος απέναντι στο πρόβλημα είναι η δημοκρατική αυστηρότητα ενώ εξήγησε πως «ο λόγος που η κυβέρνηση επιλέγει να μιλά για μεταναστευτικό και όχι προσφυγικό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι μέσα από τις καθημερινές ροές που καταλήγουν στη χώρα αυξάνεται πλέον ο αριθμός των ανθρώπων με προφίλ μετανάστη και μειώνεται ο αριθμός εκείνων με προφίλ πρόσφυγα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment