PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Κατρούγκαλος: Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να περικοπούν οι συντάξεις


Όχι απλώς δεν υπάρχει διαρθρωτικός λόγος, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος για να περικοπούν οι συντάξεις τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στη δυνατότητα ακύρωσης του νομοθετημένου μέτρου μείωσης των συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου 2019.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες που θέλουν τους Ευρωπαίους εταίρους να θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι «δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο οι μειώσεις στις συντάξεις, γιατί το 2016, όταν ψηφιζόταν ο ασφαλιστικός νόμος, ο λεγόμενος νόμος Κατρούγκαλου, δεν προβλεπόταν περικοπή της προσωπικής διαφοράς και οι αναλογιστικές μελέτες που το συνόδευαν αποδείκνυαν πλήρως ότι το ασφαλιστικό σύστημα έχει ισορροπήσει και δεν χρειάζονται νέες περικοπές»

Ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ότι παρ’ όλα αυτά, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήλθε τον επόμενο χρόνο και με έναν εκβιασμό, που βασιζόταν κυρίως σε δημοσιονομικό επιχείρημα, ότι δηλαδή θα είναι ελλειμματικός ο ΕΦΚΑ, επέβαλε την ψήφιση του μέτρου.

«Τώρα που προφανώς έχει αποδειχθεί ότι και αυτός ο ισχυρισμός του ΔΝΤ δεν ήταν βάσιμος, όχι απλώς δεν υπάρχει διαρθρωτικός λόγος, αλλά και δεν υπάρχει κανένας λόγος για να περικοπούν οι συντάξεις» υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί εάν συμφωνηθεί τελικά να μη γίνουν οι περικοπές ανέφερε ότι το μόνο που χρειάζεται είναι η κατάθεση του προϋπολογισμού, που θα αποδεικνύεται πλήρως από τα στοιχεία το αχρείαστο οποιασδήποτε παρέμβασης, οποιασδήποτε νέας περικοπής και μετά ένας απλός νόμος.

Για το θέμα δε των δικαστικών διώξεων για επισφαλή δάνεια των κομμάτων σημείωσε ότι πρόκειται για σκάνδαλο, κάτι που παλαιότερα υποστήριξε σε τοποθέτησή της στη Βουλή και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος, «εκείνη την περίοδο ήταν εκτός ΝΔ, να ονομάζει ρητά Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ και να χαρακτηρίζει μάλιστα την περίπτωση αυτή της δανειοδότησης ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαπλοκής».

Αντίστοιχα, σημείωσε, «δηλώσεις είχε κάνει και ο κ.Αυγενάκης, ο οποίος είχε ακολουθήσει την κ.Μπακογιάννη στην πορεία της αυτή την προσωρινή εκτός Ν.Δ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment