PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Καρατζαφέρης: Υπέρ της προσφυγής στις κάλπες


Υπέρ της προσφυγής στις κάλπες «για να αλλάξει η σημερινή κυβέρνηση» την οποία χαρακτήρισε «αναιμική και ανίκανη», τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Υπέρ της προσφυγής στις κάλπες «για να αλλάξει η σημερινή κυβέρνηση» την οποία χαρακτήρισε «αναιμική και ανίκανη», τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι είχε πει στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να προχωρήσει σε μια κυβέρνηση οικουμενικής αντίληψης και δεν το απέρριψε.

Αυτό το απέρριψε ο κ. Σαμαράς, είπε ο κ. Καρατζαφέρης και υποστήριξε ότι σήμερα η θέση μας είναι πιο επιβαρυμένη από ότι ήταν πριν μπούμε στο Μνημόνιο.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε επίσης ότι οι εκλογές είναι «ακριβές» σε μια τέτοια περίοδο, «αλλά το “μη χείρον βέλτιστον”». Υποστήριξε ότι «η επιπλέον παραμονή αυτής της κυβέρνησης στα πράγματα σηματοδοτεί “ανήκεστο βλάβη”» και τόνισε ότι πρέπει «να γίνουν εκλογές και να πάρει την ευθύνη ο Ελληνικός λαός, ο οποίος γνώρισε από κοντά και τους δύο, γνώρισε από κοντά και τους κλέφτες, γνώρισε και τους πολιτικούς απατεώνες, και θα αποφανθεί δεόντως».

Υποστήριξε επίσης ότι μετά την Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, έχουμε ένα νέο «βατήρα», και εξέφρασε την άποψη ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν τον πείθει ότι μπορεί να διαχειρισθεί τα πράγματα προς το καλύτερο.

«Μην χαθεί αυτή η ευκαιρία, η οποία από μόνη της δεν μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο. Εκλογές για να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Σαφώς σώζεται ο τόπος. Όχι με αυτή την κυβέρνηση. Είναι θέμα άλλης πολιτικής» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Εκτίμησε ακόμη ότι η κυβέρνηση πάει από λάθος σε λάθος, «πιέζεται, εκβιάζεται, δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Εκβιάζεται από τα γεγονότα. Εκβιάζεται, από τη Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη».

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΛΑΟΣ για έξοδο από την κρίση, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι το κόμμα του θα επέβαλλε συγχώνευση των τραπεζών και θα καθιέρωνε ενιαίο μισθολόγιο.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Τζορτζ Σόρος, εξέφρασε την απορία του για ποιο λόγο «τον έφερε εδώ ο κ. Παπανδρέου» και πρόσθεσε:

«Αυτός έχει στοιχηματίσει, έχει παίξει 16 δισ. στην πτώχευση της Ελλάδας. Είναι αδιανόητα πράγματα. Είναι σαν να πηγαίνει ο δολοφόνος σε ένα σπίτι που έκανε το έγκλημα, για να δει να δει αν πέθαναν όλοι».

Πρότεινε τέλος μια επιθετική αντιμετώπιση των προβλημάτων από ελληνικής πλευράς, λέγοντας ότι πρέπει «να πούμε στους δανειστές μας ότι εμείς μπορούμε να πληρώνουμε 10 δισ. τον χρόνο για 30 χρόνια.

Αυτό μπορούμε να κάνουμε. Να εξηγήσουμε στον Ελληνικό λαό ότι μπορούμε να εξαφανίσουμε το έλλειμμα. Θα πτωχύνουμε. Θα ζούμε πτωχότερα. Θα ζούμε χειρότερα και θα δουλεύουμε περισσότερο. Αλλά, όσο υπάρχει ο “καρκίνος” του ελλείμματος, δεν υπάρχει λύση. Το έκαναν άλλες χώρες, θα το κάνουμε και εμείς».

Ο κ.Καρατζαφέρης πρότεινε ακόμη, την ανασύσταση της ΜΟΜΑ για την εκτέλεση δημοσίων έργων, και την προτίμηση στην αγορά ελληνικών προϊόντων υποστηρίζοντας ότι πρέπει να «θεωρείται Εθνική προδοσία να αγοράζεις και προτιμάς εισαγόμενα προϊόντα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment