PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ.Καρατζαφέρης: Πριν φορέσουμε κοντομάνικα θα τρέχουμε για νέα δόση και νέα μέτρα (v)


Την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup και όχι μόνο, κλήθηκε να σχολιάσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup και όχι μόνο, κλήθηκε να σχολιάσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Φιλοξενούμενος στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού είπε: «Είναι μια δύσκολη συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε μεταξύ Δ.Ν.Τ και κυρίας Μέρκελ, στους σχεδιασμούς τους οποίους κάνει και η Μέρκελ και η κ. Λαγκάρντ και στην οποία εμείς απείχαμε, εμείς απλώς πήραμε το πακέτο. Αυτό το οποίο πήραμε είναι μία ανάσα με την προϋπόθεση όμως ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε την εξαγορά των ομολόγων που το βλέπω δύσκολο ή τουλάχιστον το κάνει πολύ δύσκολο η έκφραση του κ. Στουρνάρα που δεν το πολυπιστεύει».

Και πρόσθεσε: «Από τη μια μεριά βλέπω θριαμβολογίες που ίσως δεν χρειάζονται και από την άλλη μεριά ακούω τον υπουργό να λέει τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Αυτά είναι σχήματα οξύμωρα και αντιφατικά τα οποία μπερδεύουν τον κόσμο. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο χειρισμό των επομένων ημερών γιατί πιστεύω ότι πριν φορέσουμε κοντομάνικα θα ξανατρέχουμε για νέα δόση και για νέα μέτρα».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ χαρακτήρισε «πολιτικό λάθος, το οποίο το βρήκε μπροστά του» ο Αντώνης Σαμαράς την ανακίνηση τον περασμένο Μάιο της συζήτηση για την εξεταστική για το μνημόνιο, ενώ προέβλεψε ότι: «Από το ευρώ θα φύγουμε σίγουρα το 2013. Θα φύγουμε σίγουρα» και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να αντέξει η Ελλάδα. Θα αντέχει όσο της δίνουν δόση. Τι θα γίνει τον Μάιο; Θα τρέχουμε πάλι για δόση; Μα μέχρι πότε θα ζούμε με δόση, πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα ο κ. Καρατζαφέρης είπε: «Δεν πρέπει να το αποκλείουμε σαν ενδεχόμενο. Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει ελπίδα μέσα από τη δραχμή, ενώ δεν μπορεί να υπάρξει ελπίδα μέσα από το ευρώ. Με το ακριβό ευρώ του 1,30 δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ καμία ελπίδα στην Ελλάδα που δεν έχει καμία παραγωγή. Αρα λοιπόν εάν υπάρξει ελπίδα ειναι μέσω του εθνικού νομίσματος. Καλώ να γίνει μία επιτροπή που να εξετάζει τα υπέρ τα κατά και τον χρόνο. Πράγμα που δεν το κάνουν».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment