PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Δραγασάκης: Χρειάζεται συμπαγής κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τον ΣΥΡΙΖΑ


«Είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχoυμε», τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε ότι ορθά απορρίπτεται η επιλογή της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχoυμε», τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε ότι ορθά απορρίπτεται η επιλογή της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Υπογράμμισε ότι η λύση που αποτελεί απάντηση είναι μια ευρεία και συμπαγής πλειοψηφία που υπό τις παρούσες συνθήκες, μόνο η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσφέρει και μόνο μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί να δώσει αυτό το εργαλείο που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.

«Aν το εγχείρημα μας αποτύχει φοβάμαι ότι για πάρα πολλά χρόνια μετά θα είναι δύσκολο να ξανατεθεί το αίτημα για μια κυβέρνηση της Αριστεράς και γι’ αυτό θα πρέπει να πάμε τον αγώνα μέχρι τέλους», τόνισε ο κ. Δραγασάκης. Το εγχείρημα μάς υπερβαίνει, καθώς έχει πάρει μια παγκόσμια διάσταση και έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε μπροστά, πρόσθεσε.

«Επιτυχία θα είναι για εμάς να φτάσουμε μέχρι τέλους τον αγώνα και τις αντοχές μας, φιλοδοξώντας πάντα για το καλύτερο αποτέλεσμα», επεσήμανε.

Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι προσωπικά περιμένει με ενδιαφέρον να δει το πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας, διότι, όπως είπε, κατηγορήθηκε προσωπικά ότι δεν προετοίμασε την έξοδο από το ευρώ, που ποτέ δεν αποτελούσε προγραμματικό σχέδιο του κόμματος, ούτε βεβαίως δική του επιλογή.

Τόνισε δε ότι ορθά απορρίπτεται η επιλογή της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να αποτελέσει πηγή σταθερότητας και δύναμη διεξόδου μια τέτοια κυβέρνηση, διερωτώμενος με ποια κόμματα, στα οποία και άσκησε κριτική.

«Η λύση που αποτελεί απάντηση είναι μια ευρεία και συμπαγής πλειοψηφία που υπό τις παρούσες συνθήκες μόνο η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσφέρει και μόνο μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί να δώσει αυτό το εργαλείο που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, τα «καθήκοντα» που πρέπει να έχει μια τέτοια κυβέρνηση είναι: α) ολοκλήρωση της συμφωνίας και παράλληλα διαμόρφωση του νέου αναπτυξιακού προτύπου που θα πρέπει να είναι έτοιμο να παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2016, β) υλοποίηση της συμφωνίας με τρόπο προοδευτικό που θα δίνει έμφαση στους αδύναμους με αντισταθμιστικά μέτρα και γ) η νέα κυβέρνηση να άρει την ανάγκη της αυτοδυναμίας.

«Το όραμά μας δεν είναι να έχουμε διαρκώς κυβερνήσεις αυτοδυναμίας», είπε. Ανέφερε ακόμη ότι η δέσμευση για την άρση του μπόνους των 50 εδρών και απλή αναλογική θα μπορούσε να υλοποιηθεί στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment