PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Δραγασάκης: Πιθανή η ακύρωση του δημοψηφίσματος


Εισηγήθηκα στον Τσίπρα να αποδεχθεί τη συμφωνία…

Εισηγήθηκα στον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών, αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι «η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει από τον Φεβρουάριο, αν υπήρχε πολιτική βούληση» εξήγησε παράλληλα, προσθέτοντας ότι πάμε σε νέο πρόγραμμα, σε νέο σχέδιο.

«Εισηγήθηκα στον Τσίπρα να αποδεχθεί τη συμφωνία» τόνισε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα της Κυριακής, το οποίο «δεν άρεσε, γιατί οι εταίροι έχουν συνηθίσει στο yes».

Ακόμη, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα υποβάλλει αίτημα για την αναβολή της δόσης των 1,53 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία λήγει απόψε τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα, εξετάζοντας τη δυνατότητα αύξησης του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

Σημειώνεται ότι αύριο, Τετάρτη, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών.

Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα απαιτεί ένα νέο σχεδιασμό για το χρέος ώστε να καταστεί βιώσιμο.

«Η Ελλάδα επιζητεί μία λύση που δεν θα συνιστά υποταγή αλλά και δεν θα αποποιείται τις ευθύνες της χώρας» τόνισε εν συνεχεία ο κ. Δραγάσακης, προσθέτοντας ότι «για να βρούμε λύση, πρέπει να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα».

Όπως εξήγησε, το πρόγραμμα απέτυχε και ήταν τελματωμένο από τον περασμένο Αύγουστο, σπεύδοντας να σημειώσει ότι σήμερα λήγει πρακτικά.

Η κυβέρνηση σήμερα κατέθεσε μία νέα πρόταση ζητώντας 2ετές πρόγραμμα που θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, συμπλήρωσε παράλληλα ο κ. Δραγασάκης.

«Επιζητούμε τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την εκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment