PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γ. Βρούτσης: «Restart» στο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων


Στην πολύκροτη υπόθεση των υπέρογκων συντάξεων, που ήρθε στο φως τις τελευταίες ημέρες, αναφέρθηκε εκ νέου ο υπουργός Εργασίας.

Επικαλούμενος σχετικό έγγραφο είπε ότι έχουν ήδη καταβληθεί ορισμένες από τις υψηλότατες συντάξεις, αλλά το θέμα θα ρυθμιστεί.  Δεσμεύθηκε δε να εξεταστεί από την αρχή το σύστημα επανυπολογισμού των συντάξεων.

«Σήμερα θα καταβάλλονταν οι συντάξεις και θα το μαθαίναμε μετά από χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1. Παράλληλα χαρακτήρισε την ενημέρωση που έλαβε «κεραυνό εν αιθρία», ενώ καταλόγισε «θράσος» στην προηγούμενη κυβέρνηση και συγκεκριμένα στους κ. Κατρούγκαλο και Πετρόπουλο, οι οποίοι όπως είπε «γνώριζαν την αλήθεια».

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», που παρουσιάζει έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση γνώριζε για τις υπέρογκες συντάξεις από τον Ιούλιο του 2018, αλλά άρχισε την καταβολή τους κανονικά τον Νοέμβριο.

Για το λόγο αυτό, όπως είπε, ο υπουργός Εργασίας, θα γίνει «restart» στο σύστημα επανυπολογισμού των συντάξεων. «Θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη, δεν θα επιτρέψουμε να δοθούν συντάξεις των 15.000 ευρώ. Είμαι υποχρεωμένος να φέρω διάταξη για να μπει ταβάνι στις υπέρογκες συντάξεις» τόνισε και πρόσθεσε πως βάσει των τελευταίων στοιχείων οι εκκρεμείς συντάξεις ξεπερνούν τις 470.000.

Καμία παράταση στις 120 δόσεις

Ο κ. Βρούτσης απέκλεισε παράλληλα την πιθανότητα να υπάρξει παράταση στην καταληκτική ημερομηνία για ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. «Κάναμε ό,τι ήταν αναγκαίο για τη διερεύνηση της ρύθμισης» υπογράμμισε υπενθυμίζοντας ότι για τις οφειλές στα ταμεία έχει καταθέσει διάταξη για τη μείωση του επιτοκίου από το 5 στο 3%. Κάλεσε δε τους πολίτες να σπεύσουν να εκμεταλλευθούν την ρύθμιση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment