PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Βρούτσης: Ψηφιακά από το 2020 το ένα τρίτο των νέων συντάξεων


Ως έτος ψηφιακής μεταρρύθμισης για τον ΕΦΚΑ ανακήρυξε το 2020 η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Βρούτση, ο οποίος τόνισε πως  το ένα τρίτο των νέων συντάξεων θα εκδίδονται ψηφιακά.

Μιλώντας στο 26ο τακτικό εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων του ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι ο νέος ΕΦΚΑ δεν θα αλλάξει οργανωτικά, αλλά θα διευρυνθεί και θα γίνει πιο δυνατός, πιο ισχυρός και πιο αποτελεσματικός.

Όπως είπε, την 1η Ιουνίου 2020, θα υλοποιηθεί μία μεγάλη, δομική και διαρθρωτική μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας. «Η ψηφιακή σύνταξη θα γίνει πράξη, καθώς το ένα τρίτο των νέων συντάξεων θα εκδίδονται πλέον ψηφιακά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός.

Διαβεβαίωσε, δε, ότι δεν θα γίνει καμία μείωση στο υπαλληλικό προσωπικό, υπογραμμίζοντας ότι από τις πρώτες ενέργειες του αρμόδιου υπουργείου ήταν να ενισχυθεί ο ΕΦΚΑ και υπήρξε μέριμνα θωράκισής του με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. «Προτεραιότητα έχει ο ΕΦΚΑ και η εξυπηρέτηση του πολίτη», επανέλαβε ο κ. Βρούτσης.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) καταργεί θεμελιακές περιοχές του νόμου Κατρούγκαλου. Πλέον, όπως σχολίασε, είναι η ευκαιρία να βάλουμε τέλος σε ένα αβέβαιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, προαναγγέλοντας παράλληλα τις επικείμενες αλλαγές οι οποίες θα γίνουν τον Ιανουάριο του 2020 με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. «Είναι η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το νέο ασφαλιστικό κάτω από την “ομπρέλα” του ΕΦΚΑ, ο οποίος θα αποτελεί έναν εγγυημένο κουμπαρά για την κοινωνική ασφάλιση όλων των Ελλήνων», δήλωσε ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι η προοπτική είναι η δημόσια κοινωνική ασφάλιση να είναι εγγυημένη για όλους τους Έλληνες, ισχυρή και δημοσιονομικά βιώσιμη.

«Αυτό το οφείλουμε στην ελληνική κοινωνία και στους Έλληνες πολίτες, που πρέπει να αισθανθούν τη σιγουριά μίας δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και δεν θα αμφισβητείται πλέον, αν θα πάρουν σύνταξη», συμπλήρωσε.

Αναλύοντας τις αλλαγές που αναμένεται να υλοποιηθούν, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι θα αλλάξουν οι συντελεστές ανταπόδοσης και αυτοί που εργάζονται περισσότερα χρόνια θα λάβουν υψηλότερη σύνταξη και θα αυξηθούν οι επικουρικές συντάξεις σε όσους μειώθηκαν και είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από τα 1.300 ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment