PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γ. Βρούτσης: Από αύριο η ρύθμιση οφειλών στα ταμεία


Από αύριο το μεσημέρι οι ασφαλισμένοι με οφειλές το 2017 και το 2018 στα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να τις ρυθμίζουν  ανακοίνωσε από τη Βουλή ο Γιάννης Βρούτσης.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εργασίας έως σήμερα αυτό δεν μπορούσε να γίνει γιατί δεν είχε γίνει εκκαθάριση των οφειλών. Αυτή πια ολοκληρώθηκε, σημείωσε υπενθυμίζοντας ότι στο πολυνομοσχέδιο για το άσυλο και τους ΟΤΑ υπάρχει ρύθμιση η οποία μειώνει το επιτόκιο από 5% σε 3% για όσους θέλουν να ενταχθούν στις 120 δόσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, η μείωση αυτή του επιτοκίου θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της ρευστότητας των οφειλετών (επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων) που έχουν οφειλές προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Η μείωση του εν λόγω επιτοκίου θα οδηγήσει, σύμφωνα με τους ειδικούς της κοινωνικής ασφάλισης, σε ελάφρυνση της τάξης των 8 ποσοστιαίων μονάδων για όσους πάρουν το πλήρες πακέτο της ρύθμισης για 10 χρόνια, δηλαδή τις 120 δόσεις.

Ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων. Επανέλαβε ότι είναι 450.000 και δήλωσε ότι με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο γίνεται το πρώτο βήμα για την ψηφιοποίηση τους προκειμένου να καταβάλλονται άμεσα. Στόχος είναι τον Ιούνιο του 2020 να εκδοθούν ψηφιακά οι πρώτες συντάξεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment