PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γ. Βαρουφάκης: Στόχος μια νέα συμφωνία εντός Ευρωζώνης για μια Ελλάδα που θα μπορεί να αναπνέει


Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Όπως είπε, ξεκίνησε μία πρώτη διαδικασία γνωριμίας μεταξύ των δύο, και εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι θα είναι η βάση για μια εποικοδομητική συνεργασία όπως απαιτεί το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρωζώνης και της Ε.Ε.».

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και συζητήθηκαν μια σειρά ζητημάτων όσον αφορά τις διαδικασίες της Ευρωζωνης με ιδιαίτερη έμφαση «στο μεγάλο ζήτημα που αφορά τη δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης που θα οδηγήσει σε μία νέα συμφωνία εντός Ευρωζώνης, για μια Ελλάδα που θα μπορεί να αναπνέει μέσα σε μια Ευρώπη που αναπτύσσεται».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως η πρόθεση της κυβέρνησης είναι «με απόλυτη διάθεση συνεργασίας να πείσουμε τους εταίρους μας ότι το κοινό μας συμφέρον στην Ευρωζώνη εξυπηρετείται από μία νέα συμφωνία, που θα γίνει μετά από διαβουλεύσεις όλων των Ευρωπαίων, στις οποίες θα προσέλθουμε με γνώμονα το ευρωπαϊκό συμφέρον».

Πάντως, από τις διαβουλεύσεις αυτές, απέκλεισε την τρόικα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «με αυτή τη σαθρά δομημένη επιτροπή δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment