PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γ. Βαρουφάκης: Να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τη Γερμανία


Ζήτημα «πρωταρχικής σημασίας» για την Ελλάδα χαρακτηρίζει την ανάκτηση της εθνικής της κυριαρχίας, ο υπουργός Οικονομικών σχολιάζοντας ότι αυτή «παραχωρήθηκε στους δανειστές, με την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων».

Ζήτημα «πρωταρχικής σημασίας» για την Ελλάδα χαρακτηρίζει την ανάκτηση της εθνικής της κυριαρχίας, ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολιάζοντας ότι αυτή «παραχωρήθηκε στους δανειστές, με την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων».

Σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό δίκτυο ABC ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι «πρέπει να εργαστούμε για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και να αποφεύγουμε γενικόλογες εκτιμήσεις για τους Έλληνες ή τους Γερμανούς».

Ειδικότερα, για τις σχέσεις με τον Γερμανό ομόλογό του, Σόιμπλε, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το να στρέφεται ένα περήφανο έθνος εναντίον ενός άλλου είναι μία τακτική που έχει ήδη δοκιμαστεί στο παρελθόν με αβυσσαλέα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου.

«Μόνο εάν ένα περήφανο έθνος είναι εθνικά κυρίαρχο, μπορεί να σεβαστεί ένα άλλο περήφανο έθνος. Είναι προϋπόθεση από την μεριά μας, να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία, προκειμένου να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε εχθρότητα με άλλα έθνη. Η εθνική κυριαρχία είναι προϋπόθεση φιλίας» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment