PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση υπόσχεται στον ελληνικό λαό θεάματα χωρίς άρτο και καταστολή


«Την 7η Ιουλίου έκλεισε ένα κεφάλαιο της μνημονιακής Ελλάδας, της αποικίας χρέους, της χρεοδουλοπαροικίας μας και άνοιξε ένα άλλο, ένα σκληρότερο και πολύ φοβάμαι μακροβιότερο, που θεμελιώνεται στο 4ο μνημόνιο της προηγούμενης κυβέρνησης. Όπου και να κοιτάξουμε βλέπουμε τη συνέχεια νυν και προηγούμενης διακυβέρνησης». Αυτό υποστήριξε στη Βουλή ο επικεφαλής του «ΜέΡΑ25», Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Στο καιρό του 4ου μνημονίου, ποτέ τόσο λίγοι δεν πλούτισαν τόσο γρήγορα όσο οι πολλοί καταβαραθρώνονται», είπε ο κ. Βαρουφάκης, ενώ υποστήριξε ότι η νέα κυβέρνηση αυτό που υπόσχεται στον ελληνικό λαό είναι «θεάματα χωρίς άρτο και καταστολή, αντί για ανάκαμψη». Ο κ. Βαρουφάκης, αμφισβήτησε τη δυνατότητα υλοποίησης των προγραμματικών εξαγγελιών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι «αυτές απαιτούν τη ρήξη με τους δανειστές», τις οποίες όμως δεν θα κάνει.

Παράλληλα, εξαπέλυσε αιχμηρά βέλη και για την προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. «Ο πρωθυπουργός ονειρεύεται ότι οι δανειστές θα τον εκτιμήσουν περισσότερο από τους προκατόχους του, τους οποίους εξευτέλιζαν κατ’ εξακολούθηση. Υπόσχεται ότι θα τους κερδίσει με την αξιοπιστία του, ώστε να του μειώσουν τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος. Έχω νέα για σας κ. Μητσοτάκη: Την αξιοπιστία του κ. Τσίπρα, στα μάτια των δανειστών, δεν θα την φτάσετε ποτέ. Όσο και να προσπαθήσετε, όσο κατακλυσμική κι αν είναι η λαίλαπα νομοσχεδίων των πρώτων σας 100 ημερών, οι Μέρκελ, Σολτζ, Λαγκάρντ, Ντράγκι και Σια θα παραμείνουν πιο εντυπωσιασμένοι από την αποτελεσματικότητα με την οποία ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ έκοψε το ΕΚΑΣ, παρήγαγε υπερ-πλεονάσματα, χάρισε τα αεροδρόμια, τα τραίνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Στην καλύτερη για εσάς περίπτωση, να σας θεωρήσουν άξιο συνεχιστή του κ. Τσίπρα. Πιο αξιόπιστο από εκείνον, ποτέ! Όπερ μεθερμηνευόμενον, τα ματωμένα πλεονάσματα που επέβαλαν στον κ.Τσίπρα θα παραμείνουν, εγγυητές της αναπαραγωγής της χρεοδουλοπαροικίας η Ελλάς, βασικός λόγος να φύγουν κι άλλα από τα παιδιά μας που δεν έφυγαν ακόμα».

Ο κ. Βαρουφάκης υπεραμύνθηκε της δικής του θητείας του ως υπουργός Οικονομικών, κάνοντας λόγο για άδειο ταμείο που παρέλαβε το 2015 και έπρεπε όπως είπε, να αποπληρώσει «στους δανειστές το εξωφρενικό ποσό των 22 δισ. ευρώ». «Αντίθετα με τότε, αντίθετα με την κατάσταση που ανέλαβε ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Παπανδρέου, αντίθετα από κάθε άλλη κυβέρνηση της «χρεοδουλοπαροικίας η Ελλάς», αν και η χώρα σήμερα είναι πιο πτωχευμένη από ποτέ, εσείς αναλαμβάνετε χωρίς καμία αγωνία για το πώς θα αποπληρώνετε τους δανειστές τα επόμενα δέκα χρόνια» είπε και συμπλήρωσε: «Αυτό το χρωστάτε στον κ. Τσίπρα, στον κ. Δραγασάκη, στον κ. Τσακαλώτο. Όχι μόνο ανέσυραν την ΝΔ από τον πάτο μιας τεράστιας ήττας το βράδυ του δημοψηφίσματος, ζητώντας την ψήφο σας για να ανατρέψετε από κοινού το “όχι” του ελληνικού λαού. Αλλά δύο χρόνια μετά, τον Αύγουστο του 2018, υπό την αριστουργηματική προπαγάνδα της δήθεν εξόδου από τα μνημόνια, υπέγραψαν το 4ο μνημόνιο, διάρκειας έως το 2060, που εξασφάλισε νέα δάνεια από τα οποία θα προσποιείστε ότι αποπληρώνετε τους δανειστές μέχρι το 2021 και, το πιο σημαντικό, έσπρωξε 100 δισ. αποπληρωμών που ήταν να γίνουν τη δεκαετία του ’20 για μετά το 2032, φυσικά τοκιζόμενα. Κανονικά, θα έπρεπε να κάνετε ένα μικρό εικόνισμα στον κ. Τσίπρα καθώς ποτέ στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας απερχόμενος πρωθυπουργός δεν ευεργέτησε τόσο γενναιόδωρα τον διάδοχό του».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment