PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Βαρουφάκης: Η Ελλάδα βρίσκεται σε 4ο μνημόνιο, το χειρότερο απ’ όλα


Δυσοίωνο περιγράφει το μέλλον της Ευρώπης, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος κάνει λόγο για «στροφή προς τον φασισμό». Αναφορικά με την Ελλάδα εκτιμά ότι βρισκόμαστε σε ένα «τέταρτο μνημόνιο» που είναι «το χειρότερο απ’ όλα», ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση περιορίζεται να δίνει «χαρτζιλίκια».

Ο Σαλβίνι ετοιμάζει τη «μεγάλη κίνηση» που είναι «η έξοδος από το ευρώ», την ώρα που το σχέδιο του Μακρόν «κατέρρευσε» λόγω ενός «κολοσσιαίου σφάλματος», ενώ η Ευρώπη «στρέφεται προς τον φασισμό». Αυτό είναι το τοπίο που διαμορφώνεται στη Γηραιά Ήπειρο, εκτιμά ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sputnik.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και γραμματέας του ΜέΡΑ25 παρομοιάζει τις Βρυξέλλες με μια σύγχρονη «Δημοκρατία της Βαϊμάρης» καθώς όπως εξηγεί η «τεράστια αναντιστοιχία» μεταξύ χρήματος που «κάθεται» και επενδύσεων, «μας είχε φέρει τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι», ενώ τώρα φέρνει «μια συνολική στροφή προς τον φασισμό».

Ερωτηθείς για τις αυξήσεις μισθών σε Γαλλία και Ισπανία, απαντά με τη φράση ότι «κλειδώνουμε τους στάβλους, αφού τα άλογα το έχουν σκάσει», ενώ για την Ιταλία υποστηρίζει πως η διελκυστίνδα μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. «Όταν απειλούν τον Σαλβίνι να τον πετάξουν από το ευρώ, τον απειλούν με το καλύτερό του όνειρο», τονίζει.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο κ. Βαρουφάκης κάνει λόγο για «τέταρτο μνημόνιο» που εφαρμόζεται και θα είναι «το χειρότερο απ’ όλα» διότι αντί να δανειζόμαστε για να «προσποιούμαστε ότι αποπληρώνουμε χρέη», μετακύλησαν τις πληρωμές για μετά το 2030 και επέβαλαν στόχους για «πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060». Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση για «παροχολογία χωρίς να υπάρχουν καν παροχές», καθώς προσφέρει «φραγκοδίφραγκα» και «εξευτελιστικά χαρτζιλίκια» για να πείσει ότι είμαστε «στη νέα μεταμνημονιακή πολιτική».

Όσο για το ΜέΡΑ25, ο επικεφαλής του κόμματος ξεκαθαρίζει ότι «το 2015 δε θα επαναληφθεί», καθώς αυτό που προτείνει είναι «η άμεση νομοθέτηση αυτών που πρέπει να γίνουν», όπως η μείωση του ΦΠΑ και της προπληρωμής φόρου, «είτε είμαστε στο ευρώ, είτε όχι».

«Δεν μας ενδιαφέρει η πασαρέλα των τέως πολιτικών που ψάχνουν για στέγη», απαντά σε ερώτημα για τα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια του κόμματος, ενώ εκτιμά ότι το ΜέΡΑ25 θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment