PeristeriNews.gr
Απόψεις

Γ. Βαθιώτης: Προτεραιότητα το κοινωνικό μας πρόσωπο


Άρθρο του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Περιστέρι Μαζί” Γιώργου Βαθιώτη.

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, πλήττει όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αυτοί που έχουν χαμηλό εισόδημα, οι μονογονεϊκές οικογένειες υποφέρουν και σηκώνουν το μεγάλο σταυρό του μαρτυρίου. Όλοι αυτοί που στο παρελθόν άσκησαν εξουσία σε οποιοδήποτε επίπεδο, είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την αξιοπρέπεια που χάνεται, την κατάντια που βλέπουμε γύρω μας.

Είναι φυσικό λοιπόν ότι πρέπει να αλλάξουν οι προτεραιότητες ΟΛΩΝ μας στην άσκηση πολιτικής. Το κοινωνικό πρόγραμμα πρέπει να είναι η βάση, το εφαλτήριο, που θα καθοδηγεί κάθε σκέψη και δράση στην υλοποίηση ενός προγράμματος δίπλα στην κοινωνία, κοντά στο Δημότη. Αυτό είναι καθήκον όλων μας. Iδιαίτερα σε Δημοτικό επίπεδο, ο Δήμος είναι αυτός που είναι πιο κοντά στους Δημότες και αφουγκράζεται τις ανάγκες και αγωνίες του.

Η Δημοτική Παράταξη “Περιστέρι Μαζί” δημιουργήθηκε και γεννήθηκε σε μια στιγμή που οι παλαιοκομματικές πρακτικές έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα στη συνείδηση του λαού και των Δημοτών της πόλης μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν έρχεται σε μια στιγμή να διαχειριστεί δόλια εξουσία και χρήματα που εκτός των άλλων είναι και δανεικά. Έρχεται με το κοινωνικό της πρόγραμμα να διαχειριστεί τον πόνο και τα προβλήματα των συνδημοτών μας. Να δώσει τα μέσα και τη δυνατότητα στο Δημότη της πόλης μας να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπρέπεια, να ατενίσει το μέλλον και πάλι με ελπίδα, με αισιοδοξία. Να ξανακερδίσει τα χαμένα του όνειρα και το ξεχασμένο χαμόγελό του. Με το Δήμο αλληλέγγυο στο Δημότη που υποφέρει, που νιώθει ότι δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει φως.

Το “Περιστέρι Μαζί” θα είναι πάντα παρών με το κοινωνικό πρόγραμμα και όλες τις δράσεις, δρατηριότητες και σκέψεις απολύτως προσανατολισμένες στο Δημότη που βρίσκεται σε “κατάσταση εκτάκτου ανάγκης”, που υποφέρει μαζί με την οικογένειά του και αναζητεί απεγνωσμένα μια διέξοδο, έναν τρόπο να σηκώσει ξανά το κεφάλι του και να αντικρύσει και πάλι το φως του ήλιου.

Το κοινωνικό μας πρόγραμμα λοιπόν θα είναι ο πυλώνας, πάνω στον οποίο θα συγκλίνουν πέντε βασικοί άξονες. Η απασχόληση, η Δημοτική Υγεία, η Δημοτική Παιδεία, η ασφάλεια και η ανάπτυξη.

Κανένας Περιστεριώτης δεν πρέπει να αντιμετωπίζει το φάσμα της ανεργίας. Πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε το φαινόμενο να μειωθεί και αν είναι δυνατόν να εκλείψει τελείως. Αυτό θα επιτευχθεί με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, δίνοντας κίνητρα στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες με μείωση των Δημοτικών τελών όταν απασχολούν Περιστεριώτες Δημότες. Με την ύπαρξη γραφείων ευρέσεως εργασίας δίπλα στα ΚΕΠ. Μην ξεχνάμε τις δυνατότητες που απορρέουν από το Δήμο μας, τον τέταρτο Δήμο της Ελλάδας. Επιπλέον τα ευρωπαϊκά προγράμματα πρέπει να αξιοποιηθούν στον μέγιστο βαθμό σε αυτήν την κατεύθυνση. Είναι αδύνατον να πιστέψουμε ότι 8 δις ευρώ από κοινοτικά προγράμματα που προορίζονται για τους Δήμους δεν αξιοποιούνται.

Όλοι οι Δημότες πρέπει να έχουν δωρεάν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια υγεία. Ιδιαίτερα τώρα που πλήττονται τα ασφαλιστικά ταμεία ο Δήμος θα πρέπει να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στο Δημότη, που δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει για την υγεία του, για τα φάρμακά του.

Το Δημοτικό φροντιστήριο, πρέπει να αποτελέσει μια καινοτομία για τον άνεργο Δημότη, αυτόν που έχει χαμηλό εισόδημα, για να έχουν και τα δικά του παιδιά ίσες ευκαιρίες.

Προτεραιότητα αποτελεί εξάλλου για την πόλη μας η ασφάλεια του Δημότη, η καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της βίας.

Να υπάρχει ισόρροπη οικονομική και εμπορική ανάπτυξη όλης της πόλης. Δεν είναι ανάπτυξη της πόλης που μεγαλώσαμε, που ζούμε, που έχουμε ονειρευτεί, που έχουμε αγαπήσει, μόνον οι καφετέριες. Γιατί αν δεν προσέξουμε αυτά τα μαγαζιά θα γίνουν “πάρκινγκ ανέργων”.

Πρέπει να βάλουμε φραγμό στους επαγγελματίες πολιτικούς και καιροσκόπους, τους έμμισθους υπάλληλους της πολιτικής που δεν έχουν εργαστεί στη ζωή τους και ως εκ τούτου είναι ανίκανοι να νιώσουν την κοινωνία.

Η Δημοτική Παράταξη “Περιστέρι Μαζί” με επικεφαλή το Γιώργο Βαθιώτη πιστεύει ότι το κοινωνικό πρόγραμμα είναι μια αναγκαία και επιτακτική πραγματικότητα που επιβάλλει η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία μας έφεραν οι επαγγελματίες πολιτικοί του παρελθόντος. Πρέπει να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα κάθε δημοτικής δράσης και ενέργειας και το “Περιστέρι Μαζί” είτε ως Διοίκηση είτε όχι θα μάχεται για την υλοποίησή του, προκειμένου όσο είναι δυνατόν να ανακουφίζεται ο Δημότης που έχει ανάγκη. Για να ανακτήσει ξανά ο Δημότης τη χαμένη του αξιοπρέπεια, να αποκτήσουν ξανά νόημα αξίες και αρετές όπως η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης γύρω από τον θεσμό του «προσωπικού γιατρού» και την κατάργηση του «αγροτικού»

Peristeri News

Με τη Λαϊκή Συσπείρωση: για να μην ξεχνιόμαστε…

Peristeri News

Δικαιώματα και Νομιμότητα στις ελληνικές παραλίες

Peristeri News

Leave a Comment