PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Γνωστοί-άγνωστοι «κύκλοι» στοχοποιούν τον Ανδρέα Παχατουρίδη;


Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η εκτεταμένη δημοσιότητα πριν δύο μέρες στο πρόσωπο του Δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, ότι παραπέμπεται σε δίκη για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα, ο Δήμαρχος Περιστερίου παραπέμπεται για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες σε βαθμό κακουργήματος.

Σε επανέλεγχο που διενεργήθηκε, με αφορμή δύο έγγραφες καταγγελίες της Eurobank, διαπιστώθηκε ότι οι περιουσιακές δηλώσεις του Δημάρχου από τα έτη 2007 έως και 2015, ήταν ελλιπείς, καθώς δεν είχαν συμπεριληφθεί σημαντικά περιουσιακά στοιχεία τόσο του ίδιου, όσο και της συζύγου του.

Μετά την έναρξη του ελέγχου, ο κ. Παχατουριδης κατέθεσε συμπληρωματικές δηλώσεις πόθεν έσχες, ωστόσο, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής έκρινε ότι είναι εκπρόθεσμες και δεν μπορούσαν να θεραπεύσουν τις «ελλείψεις» των προηγούμενων δηλώσεων.

Τελικά, το Συμβούλιο Εφετών απήλλαξε από κάθε κατηγορία τη σύζυγό του Ανδρέα Παχατουρίδη, καθώς από τους ελέγχους προέκυψε ότι δεν είχε δηλώσει ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία όμως είχε περιλάβει στις φορολογικές του δηλώσεις και στην περιουσία της συζύγου του, επικαλούμενος ότι ήταν σε διάσταση για κάποιο διάστημα, πράγμα που έγινε δεκτό).

Αντίθετα, έκρινε ότι πρέπει να παραπεμφθεί ο Δήμαρχος κυρίως για την παράλειψή του να δηλώσει καταθέσεις, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και συμμετοχές σε εταιρίες.

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης, την επομένη ημέρα, με ανακοίνωσή του κάνει λόγο και για κύκλους «γνωστών – αγνώστων» που αποφάσισαν να τον στοχοποιήσουν.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που διαβάσαμε αναφέρει:

«Εν αρχή… προεκλογικών εξαγγελιών και ανακοινώσεων, οι γνωστοί-άγνωστοι «κύκλοι» αποφάσισαν να στοχοποιήσουν εμένα.

Επειδή οι αιρετοί οφείλουμε «τα εν οίκω… εν Δήμω», θα παραθέσω μόνο ορισμένα από τα στοιχεία που παρέλειψαν να «αναπαράγουν»:

1. Ο ορκωτός ελεγκτής που όρισε η ίδια η Βουλή και διενήργησε τον έλεγχο, αποφαίνεται ρητά:

«Θα πρέπει όμως να τονίσουμε, ότι στο χρονικό αυτό διάστημα (2007-2015), δεν επήλθε αύξηση της περιουσίας του κ. Παχατουρίδη, η οποία να μη δύναται να αιτιολογηθεί συνολικά, από τα δηλούμενα εισοδήματά του και το προϊόν του ληφθέντος από τη Eurobank Εργασίας δανείου».

2. Ο Αντεπίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που επελήφθη του θέματος, αποφαίνεται ότι: «δεν προκύπτουν τα απαιτούμενα στοιχεία, για να ασκηθεί αίτηση καταλογισμού από τον Γενικό Επίτροπο Επικρατείας».

3. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών, που έκανε απαλλακτική πρόταση προς το Συμβούλιο, διαπιστώνει ότι: «Εκ των αντιγράφων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από το έτος 2002, πριν αναλάβει Δήμαρχος, μέχρι και το έτος 2017, υπερκαλύπτει το σύνολο των ανευρεθέντων ποσών, καθώς και των εταιρικών μεριδίων».

4. Η ίδια η Τράπεζα αναφέρει: «η εκταμίευση του δανείου ήταν σύμφωνη με τους κανόνες ορθής τραπεζικής πρακτικής, που διέπουν την χορήγηση των δανείων».

Όλα, μα όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα, τα δικά μου και της συζύγου μου, ήσαν κανονικότατα δηλωμένα στις ετήσιες φορολογικές μας δηλώσεις και στις δηλώσεις περιουσιακής μας κατάστασης (Ε-9) και όλα δικαιολογούνται πλήρως, από τα δηλωμένα και φορολογημένα ετήσια εισοδήματά μας.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην τελική και ουσιαστική κρίση της δικαιοσύνης και

Ας λάβουν επιτέλους κάποιοι το μήνυμα:

Δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα».

Τα ερωτήματα είναι κατά βάση πολιτικά και όχι οικονομικά. Συγκεκριμένα, τον τελευταίο καιρό το όνομα του Ανδρέα Παχατουρίδη αναφέρεται ως υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής κάτι που όπως καταλαβαίνουμε δημιουργεί πολλούς προβληματισμούς σε διάφορους κύκλους.

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης είναι εδώ και χρόνια ένας επιτυχημένος Δήμαρχος κατά γενική ομολογία και έχει αποκτήσει πάρα πολύ μεγάλη αναγνωρισιμότητα, πράγμα που δεν αρέσει σε κάποιους κύκλους.

Άλλωστε και στην προηγούμενη εκλογική περίοδο, είχε πάλι κατηγορηθεί, με τις κατηγορίες στη συνέχεια να αποδεικνύονται ανυπόστατες, συγκεντρώνοντας στη συνέχεια, μάλιστα, ποσοστό 62% ως υποψήφιος Δήμαρχος.

Βάσει όλων των παραπάνω και τις προϊστορίας που υπάρχει εύκολα γίνονται θεωρίας συνομωσίας που λένε πως πολιτικοί κύκλοι φοβούνται τη δυναμική που αποπνέει το πρόσωπο του Ανδρέα Παχατουρίδη βάζοντας του τρικλοποδιές σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα ανώτερου επιπέδου.

Εμείς θα σταθούμε στα τελευταία λόγια του Δημάρχου, πως δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα και θα περιμένουμε τις εξελίξεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment