PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Γκ. Μαγιορκίνης: «Εκκολαπτήριο» της πανδημίας τα αστικά κέντρα


Η αυξητική τάση του αριθμού των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα δείχνει μια ανησυχητική αντοχή στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, επισήμανε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Η επιδημία του Covid-19 στην Ελλάδα δείχνει σημεία ανησυχητικής αντοχής στα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται μέχρι τώρα», τόνισε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο αριθμός των κρουσμάτων την προηγούμενη βδομάδα έδειξε αυξητική τάση με τιμές πάνω από 300, συνέπεια εστιών υπερμετάδοσης με τοπικό χαρακτήρα.

Ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε πως το πιο σημαντικό στοιχείο των ασθενών που καταλήγουν σε διασωλήνωση παρουσιάζει διαρκώς αυξητική τάση τις τελευταίες δύο βδομάδες χωρίς σημεία κάμψης γεγονός που καταδεικνύει την τάση αύξησης της πίεσης στο σύστημα υγείας.

Επισήμανε την αυξημένη ένταση των κρουσμάτων στην Αττική, ενώ αναφερόμενος σε ανάλογα φαινόμενα σε μεγάλες πόλεις παγκοσμίως, χαρακτήρισε τα αστικά κέντρα ως την «αχίλλειο πτέρνα», το «εκκολαπτήριο» της πανδημίας, καθώς παρατηρείται υπερμετάδοση ανάμεσα σε αγνώστους.

Παράλληλα, ο καθηγητής τόνισε πως η Αττική καταγράφει περισσότερα από τα μισά εγχώρια κρούσματα καθημερινά, σημειώνοντας ότι είναι σύνηθες φαινόμενο στα μεγάλα αστικά κέντρα, λόγω του μεγάλου αριθμού κοινωνικών επαφών αλλά και του συγχρωτισμού, με άτομα που δεν ανήκουν στον καθημερινό κοινωνικό κύκλο.

Αναφορικά με το εμβόλιο, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται κανονικά από το Πανεπιστήμιο το Οξφόρδης μετά το πράσινο φως που δόθηκε από την ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία απεφάνθη ότι οι παρενέργειες που εντοπίστηκαν στον εθελοντή δεν σχετίζονται με το εμβόλιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment