PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Γκάφα του Υπουρ. Οικονομικών με τα οικονομικά των Δήμων


Ξεκαθάρισε το τοπίο ο Υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, σχετικά με τις συγχωνεύσεις του «Καλλικράτη»

Όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία συνεννόηση ανάμεσα στα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, κάτι που φάνηκε περίτρανα με την αποστολή των οικονομικών στοιχείων των Δήμων και Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Το Υπουργείο Οικονομικών αγνοούσε ότι με τη μεταρρύθμιση «Καλλικράτη» συγχώνευε χιλιάδες Δημοτικές Επιχειρήσεις και δεν συμπεριλαμβάνονταν σ’ αυτήν τη φάση των στατιστικών στοιχείων, μέχρι τη δημιουργία του Νομικού Προσώπου.

Η κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών με θέμα τα στατιστικά στοιχεία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει ως εξής:

“Αποτελεί μεγάλο επίτευγμα και ένα νέο κεκτημένο για τη χώρα ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοδιοίκησης, το σύνολο των 325 Δήμων της χώρας, χωρίς καμία εξαίρεση, έχουν αποστείλει τα προβλεπόμενα οικονομικά στοιχεία, ώστε να μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα για την πορεία των οικονομικών τους δεδομένων.

Η Κεντρική Βάση Δεδομένων που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό έχει οργανωθεί με απόλυτα άρτιο τρόπο, για τον οποία έδωσε συγχαρητήρια και η EUROSTAT.

Τέλος διευκρινίζεται ότι εκ παραδρομής εμφανίστηκαν κάποια από τα υπό κατάργηση ή συγχώνευση νομικά πρόσωπα ή δημοτικές επιχειρήσεις ως υπόχρεες παροχής στοιχείων, παρά το ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο και το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΕΛΣΤΑΤ προβλέπει ότι η σχετική υποχρέωση ξεκινά μετά από τις συγχωνεύσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τις επόμενες ημέρες οι Υπουργοί Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούσης και Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θα δώσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν τη Βάση Δεδομένων με τα στοιχεία των ΟΤΑ”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment