PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γιούνκερ: Στη σωστή κατεύθυνση η Ελλάδα


Το ελληνικό πρόγραμμα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση την οποία επιλέξαμε, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο κοινοτικό δελτίο Agency Europe.

Το ελληνικό πρόγραμμα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση την οποία επιλέξαμε, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο κοινοτικό δελτίο Agency Europe.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει, επί μονίμου βάσεως, να αποδεικνύει ότι το ελληνικό πρόβλημα βρίσκεται υπό έλεγχο και τονίζει ότι αν υπάρξει οποιαδήποτε υποψία εκτροχιασμού, τότε θα πρέπει να εξεταστεί σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση η «αγωγή».

Ερωτηθείς αν αληθεύει ότι η τρόικα είχε προσφέρει στην Ελλάδα την επιλογή να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη το 2011, ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup σημειώνει, ότι ήταν πάντα αντίθετος σε ένα τέτοιο σενάριο, το οποίο εν τέλει απορρίφθηκε, προσθέτοντας ότι η υπόθεση αυτή δεν αποτέλεσε ποτέ πραγματικό ζήτημα έτσι όπως παρουσιάζεται.

«Σε κάθε συνάντηση, έλεγα πως πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στις εικασίες που γίνονται για την Ελλάδα περί αποχώρησής της από την Ευρωζώνη. Τέτοιες φήμες ήταν, και αποδείχτηκε ότι ήταν, εξαιρετικά επικίνδυνες. Όταν ο κόσμος σταμάτησε να μιλάει για το σενάριο “Grexit” τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα. Το τίμημα που πλήρωσε η Ελλάδα εξαιτίας αυτών των ανεύθυνων συζητήσεων ήταν πολύ βαρύ» σημειώνει ο κ. Γιούνκερ.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν το Eurogroup μπορούσε και έπρεπε να είχε κινηθεί διαφορετικά, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επισημαίνει ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν ορισμένες φορές πολύ γρήγορα και άλλες φορές πολύ αποσπασματικά, ενώ δημοσίως υπήρχε η συζήτηση για λύσεις που δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν, όπως το «Grexit». Και συμπληρώνει ότι αυτό ήταν ένα λάθος που δεν έκανε το ίδιο το Eurogroup, ήταν λάθος άλλων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment