PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γιούνκερ: Η Βρετανία θα είναι καλύτερα εντός της ΕE


Η Μεγάλη Βρετανία θα είναι καλύτερα αν παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γράφει στους Times ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος πρόκεται να ακούσει τα αιτήματα του Λονδίνου για μεταρρυθμίσεις στο ευρωπαϊκό μπλοκ των 28 χωρών.

«Θεωρώ ότι η Ε.Ε. είναι καλύτερα με τη Μ. Βρετανία στους κόλπους της και ότι η Μ. Βρετανία είναι καλύτερα ανήκοντας στην Ε.Ε.. Και θεωρώ ότι σε ζητήματα κομβικής σημασίας μπορούμε να επιτύχουμε πολύ περισσότερα ενεργώντας συλλογικά αντί ο καθένας μόνος του», σημειώνει ο κ. Γιουνκέρ στους Times.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον έχει ανακοινώσει ότι θα στείλει στις Βρυξέλλες στις αρχές του επόμενου μήνα κατάλογο με μεταρρυθμίσεις στις οποίες επιθυμεί να προχωρήσει η Ε.Ε. προτού προτείνει στους ψηφοφόρους να στηρίξουν την παραμονή της χώρας στο μπλοκ των «28», σε δημοψήφισμα που σχεδιάζει να διενεργήσει μέχρι το τέλος του 2017.

Ο κ. Γιουνκέρ, πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, τον διορισμό του οποίου στην προεδρία της Κομισιόν επιχείρησε να μπλοκάρει ο κ. Κάμερον, δήλωσε ότι έχει υποσχεθεί μία δίκαιη συμφωνία για τη Μ. Βρετανία και ότι θα εργαστεί ρεαλιστικά για την επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης Λονδίνου – Ε.Ε..

Επικαλούμενος την επιβράδυνση της οικονομίας, την ελληνική κρίση χρέους, τις επιθέσεις τζιχαντιστών στην Ευρώπη, την μετανάστευση και την ανασφάλεια στις γειτονικές περιοχές, ο κ. Γιουνκέρ είπε: «Είναι σε αυτά τα μεγάλα ζητήματα στα οποία θεωρώ ότι τα ευρωπαϊκά έθνη χρειάζεται να συνεργαστούν για να αναζητήσουν κοινές λύσεις».

Ο ίδιος επισήμανε τις προσπάθειές του να μειώσει τον όγκο των κανονισμών της Ε.Ε., κλασσικό παράπονο του Λονδίνου έναντι των Βρυξελλών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment