PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γιούνκερ: Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων ποδοπατήθηκε στα χρόνια της κρίσης


H έξοδος μιας χώρας από την Ευρωζώνη θα ήταν λάθος απάντηση στην κρίση χρέους, υπογραμμίζει ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική «Bild», ο Γιούνκερ κάνει εκτενή αναφορά στην ελληνική κρίση, τονίζοντας ότι τότε, μερίδα Γερμανών πολιτικών και γερμανικών ΜΜΕ είχε ποδοπατήσει την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

«Βλέποντας τα πράγματα από σημερινή σκοπιά, είναι αλήθεια ότι Ελλάδα έγινε μέλος της Ευρωζώνης παραποιώντας τα στατιστικά στοιχεία» ανάφερε, για παραδεχθεί, ωστόσο, ότι η ευθύνη είναι και δική του. «Το καταλογίζω μέχρι σήμερα στον εαυτό μου: Ως υπουργός Οικονομικών ανήκα σε εκείνους οι οποίοι δεν ήθελαν να ελέγχονται οι εθνικές στατιστικές αρχές από ανεξάρτητες ευρωπαϊκές, γι’ αυτό και το αλλάξαμε: Σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή, η Eurostat, μπορεί να ερευνήσει τα βιβλία κάθε χώρας μέλους ενδελεχώς. Η Ευρώπη είναι λοιπόν σε θέση να μάθει από τα λάθη της» επισήμανε.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν και στα χρόνια της κρίσης, ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι «η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ποδοπατήθηκε τότε από μερίδα Γερμανών πολιτικών και των γερμανικών μέσων ενημέρωσης. Λες και όλοι οι Έλληνες ήταν τεμπέληδες και διεφθαρμένοι. Αυτό επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τις διαπραγματεύσεις με διαφόρους Έλληνες ηγέτες».

Χαρακτηρίζοντας το ευρώ «αμετάκλητο», ο κ. Γιούνκερ προειδοποίησε ότι «εάν φύγει μια χώρα, τότε απειλείται η διάλυση του κοινού νομίσματος», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Μια νομισματική Ένωση πρέπει αν είναι σταθερότερη από ένα γάμο, διότι διαφορετικά δεν την πιστεύει κανένας», όπως είπε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Leave a Comment