PeristeriNews.gr
Συνταγές

Γιουβέτσι με μοσχάρι


Το γιουβέτσι με μοσχάρι είναι από τα πιο κλασικά πιάτα. Ένα διαχρονικό φαγητό του κυριακάτικου οικογενειακού τραπεζιού και όχι μόνο, που είναι και παντός καιρού, χειμώνα – καλοκαίρι.

Υλικά

1 κιλ. µοσχαράκι ελιά σε µερίδες
μισό φλ. ελαιόλαδο
2 κρεµµύδια µέτρια, ψιλοκοµµένα
μισό κιλό ντοµάτες φρέσκες, ξυσµένες στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντοµάτας,
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 κόκκους µπαχάρι
μισό πορτοκάλι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
100 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια και 100 γρ. τριµµένη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

– Βράζετε το κρέας σε μπόλικο νερό μαζί µε τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι περίπου για 1 ώρα, ξαφρίζοντας όποτε είναι αναγκαίο.

– Όταν το κρέας µείνει χωρίς νερό, πετάτε τα δαφνόφυλλα, προσθέτετε το ελαιόλαδο και τα κρεµµύδια και τα σοτάρετε για λίγο µαζί µε το κρέας.

– Στύβετε το µισό πορτοκάλι. Προσθέτετε στο κρέας την ξυσµένη ντοµάτα, τον πελτέ διαλυµένο σε µισό φλιτζάνι νερό, το ξυλάκι της κανέλας, το χυµό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.

– Μετά την πρώτη δυνατή βράση, χαµηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζεται το φαγητό µέχρι να µαλακώσει καλά το κρέας και να µελώσει η σάλτσα του. Έχετε το νου σας να προσθέτετε νερό στο φαγητό όποτε είναι απαραίτητο για να µη σας πιάσει στην κατσαρόλα.

– Προθερµαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βράζετε το κριθαράκι σε αλατισµένο νερό για 5 λεπτά. Το στραγγίζετε και κρατάτε το νερό του.

– Τοποθετήστε το κρέας µε τη σάλτσα και το σουρωµένο κριθαράκι σε πυρίµαχο σκεύος. Τοποθετείτε ανάµεσα στα κοµµάτια του κρέατος κυβάκια τυριού, συµπληρώνετε µε λίγο καυτό νερό από αυτό που κρατήσατε και βάζετε το σκεύος στο φούρνο να ψηθεί για 30 λεπτά ακόµα ή µέχρι να βράσει το ζυµαρικό.

– Λίγο πριν βγάλετε το φαγητό από το φούρνο πασπαλίζετε το γιουβέτσι µε το τριµµένο τυρί και αφού λιώσει, το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε λίγο πιο µετά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment