PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γιλντιρίμ: Δοκιμάζεται η φιλία Τουρκίας – Γερμανίας


Συνεχίζονται στην Τουρκία οι αντιδράσεις για την επικείμενη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη γερμανική βουλή. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι θα ήταν «παράλογο» να υιοθετήσει η Μπούντεσταγκ το σχετικό ψήφισμα.

Μιλώντας σε αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος, ο Γιλντιρίμ ανέφερε ότι η σημερινή ψηφοφορία στο Βερολίνο θα αποτελέσει μια δοκιμασία για την φιλία μεταξύ των δύο συμμάχων χωρών.

«Το κείμενο αυτό δεν σημαίνει τίποτα για μας (…) και θα είναι μια πραγματική δοκιμασία της φιλίας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ορισμένες χώρες τις θεωρούμε φίλες, όταν δοκιμάζονται στην εσωτερική πολιτική, προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή, το κείμενο αυτό είναι (χαρακτηριστικό) παράδειγμα».

Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης απέφυγε να απειλήσει τη Γερμανία με πολιτικά ή οικονομικά αντίποινα, αλλά υπενθύμισε ότι «3,5 εκατομμύρια Τούρκοι ζουν στη Γερμανία και συμβάλλουν δυναμικά στην οικονομία». «Οι Γερμανοί φίλοι μας δεν έχουν κανένα δικαίωμα να απογοητεύσουν μια τέτοια κοινότητα», πρόσθεσε.

Ακόμη, ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις κατά των Κούρδων ανταρτών θα συνεχιστούν, μέχρι να σταματήσουν τις επιθέσεις τους με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας και καταθέσουν τα όπλα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment