PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Για 2η χρονιά στο Περιστέρι η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση


Ο Δήμος Περιστερίου ήταν από τους πρώτους μεγάλους δήμους που εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και ανακούφισε δεκάδες γονείς με παιδιά ηλικίας 4 ετών.

Η λειτουργία της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης ήταν πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας γιατί βοηθάει πολύ την ανάπτυξη των παιδιών της προσχολικής ηλικίας λόγω του ότι συνυπάρχουν με παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και προσαρμόζονται πιο άμεσα στις εκπαιδευτικές ανάγκες.

Μέχρι πρότινος η προνηπιακή εκπαίδευση ήταν προαιρετική και για 2η χρονιά η λειτουργία της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης έχει βοηθήσει τόσο τους γονείς όσο και τα παιδιά.

Συγκεκριμένα τη φετινή χρονιά περίπου 1100 παιδιά ηλικίας 4 ετών τοποθετήθηκαν σε ήδη υπάρχοντα νηπιαγωγεία της πόλης μας αφού πρωτίστως δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις.

Η εν λόγω λειτουργία στην εκπαιδευτική κοινότητα της προσχολικής αγωγής είχε πολύ μεγάλο θετικό κοινωνικό αντίκτυπο διότι οι γονείς που εργάζονται ή ήθελαν να εργαστούν δεν έχουν πλέον το άγχος της ένταξης του παιδιού σε κάποιο βρεφονηπιακό, δημοτικό ή ιδιωτικό.

Ταυτόχρονα πολλά από αυτά τα παιδιά ηλικίας 4 ετών κάλυπταν θέσεις στους βρεφονηπιακούς και με τη λειτουργία του προγράμματος δημιουργήθηκαν περισσότερες για τα μικρότερα παιδιά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Δήμο Περιστερίου με τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση η απορρόφηση των νηπίων έφερε μεγάλα ποσοστά ελεύθερων θέσεων στους βρεφονηπιακούς κάτι που δεν συνέβαινε προηγούμενες χρονιές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας λειτουργεί έπειτα από διεκδίκηση του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Τάσου Θεοδωράκου, ο οποίος τονίζει «Ο αγώνας και η προσπάθεια για την βελτίωση των συνθηκών όσον αφορά την εκπαίδευση στην πόλη είναι συνεχόμενη».

Ενίσχυση για τη  δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση με 2 νέες αίθουσες

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα δοθούν και 2 νέες αίθουσες προκάτ νέου τύπου με όλη την υλικοτεχνική υποδομή οι οποίες θα τοποθετηθούν στο 10ο και 21ο νηπιαγωγείο η μία και στο χώρο του 4ου δημοτικού η άλλη όπου συστεγάζεται και το 44ο νηπιαγωγείο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Βιωματικό εργαστήριο για Συμβούλους Σχολικής Ζωής στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (9η)

Peristeri News

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

Leave a Comment