PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Για απαράδεκτη στάση καταγγέλλει το Δήμο Περιστερίου ο Σύλλογος του Καλλιτεχνικού Σχολείου


Για απαράδεκτη στάση καταγγέλλει το Δήμο Περιστερίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου, αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών του σχολείου.

Συγκεκριμένα, με μια αιχμηρή ανακοίνωση ο Σύλλογος αναφέρει πως: «Δεν είναι μόνο ΝΤΡΟΠΗ, είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!!!!! ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ!!!! Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Αγαπητοί γονείς,

Το φλέγον ζήτημα των μεταφορών του συνόλου των μαθητών του σχολείου μας απασχολεί διαρκώς τα δύο τελευταία χρόνια και για την επίλυσή του έχουμε προβεί σε ένα πλήθος κινήσεων. Όπως γνωρίζετε, η τελευταία ενημέρωση που είχαμε σχετικά με το θέμα ήταν ότι την Τετάρτη 18/12/19 θα συνεδρίαζε η επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής για τη λήψη απόφασης εξαίρεσης του Καλλιτεχνικού Περιστερίου από τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. 50025/26- 9-2018 ΚΥΑ. Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν: ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Πέππας, εκπρόσωπος του Δήμου Περιστερίου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας και εκπρόσωπος του ΟΑΣΑ.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Περιστερίου είναι ενήμερος για το πρόβλημα που έχει ανακύψει από την πρώτη στιγμή, τόσο από το Σύλλογο Γονέων, τους  μαθητές και φυσικά από το Σχολείο. Στη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων λαμβάνουμε σταθερά τη διαβεβαίωση της συμπαράστασης του Δήμου στο δίκαιο αίτημά μας. Η συμπαράσταση αυτή έλαβε έμπρακτη μορφή, όταν ο Δήμος Περιστερίου εισηγήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής την εξαίρεση του σχολείου μας από τους χιλιομετρικούς περιορισμούς.

Η συνεδρίαση της επιτροπής ήταν για μας ιδιαίτερα σημαντική καθώς η θετική της εισήγηση θα άνοιγε το δρόμο για την άμεση επίλυση του προβλήματος της ασφαλούς μεταφοράς των παιδιών μας.  Όμως την Τετάρτη 18/12/19 και ενώ όλα τα μέλη της επιτροπής βρίσκονταν στο προγραμματισμένο ραντεβού ο Δήμος Περιστερίου αποφάσισε να μη συμμετέχει χωρίς καμιά ειδοποίηση και δικαιολόγηση της απουσίας του!!!!

Η μη αναμενόμενη και καθόλα αδικαιολόγητη εξέλιξη όχι μόνο μας οργίζει αλλά δημιουργεί και εύλογα ερωτήματα.

Γιατί ο Δήμος Περιστερίου:

  • παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις στήριξής του, δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση της επιτροπής, στην οποία είχε θέση εισηγητή;
  • Τι προκάλεσε την αλλαγή στάσης του; και
  • για ποιο λόγο απαξιώνει και εμπαίζει την σχολική κοινότητα με τέτοιους είδους πρακτικές;

Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ απάντηση του Δήμου Περιστερίου στο πρόβλημα που δημιούργησε η απόφασή του να μπλοκάρει τη συνεδρίαση της επιτροπής καθώς και τις ΑΜΕΣΕΣ πρωτοβουλίες του για την αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε.

Δεν είναι απλά ΝΤΡΟΠΗ στα τέλη Δεκεμβρίου 95 παιδιά να πηγαινοέρχονται πεζή σε άκρως επικίνδυνους δρόμους, είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment