PeristeriNews.gr
Editorial

Για ακόμα μία χρονιά, μίζερα Χριστούγεννα…


Πλησιάζουμε προς το τέλος του 2015, μιας χρονιάς που βύθισε τη χώρα και τους πολίτες της σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση.

Πέντε χρόνια έπειτα την έναρξη της οικονομικής κρίσης, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες θα κάνουν για άλλη μια χρονιά «μαύρα» Χριστούγεννα.

Η ανεργία, ίσως το χειρότερο φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας, μαστίζει εκατομμύρια κόσμου. Αρκετά παιδιά δεν θα πάρουν δώρα από τον Άγιο Βασίλη, γιατί όπως λένε πολλοί γονείς «δεν είχε λεφτά φέτος».

Πέντε χρόνια μνημόνια. Τρία διαφορετικά μνημόνια με τρεις διαφορετικές Κυβερνήσεις. Οι υποσχέσεις όμως ίδιες. «Λεφτά υπάρχουν» είχε πει πριν γίνει Πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου. Όμως, μνημόνιο 1. Ο Αντώνης Σαμαράς είχε κάνει το Ζάππειο ΙΙ και είχε καταψηφίσει το πρώτο μνημόνιο. Όμως, μνημόνιο 2. Ο τωρινός Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για «γερμανοτσολιάδες», για «τους Ευρωπαίους που θα παίζουν τον ζουρνά», για «κατάργηση του ΕΝΦΙΑ», για, για, για… Όμως, μνημόνιο 3. Ποιοι πλήττονται κάθε φορά; Η απάντηση είναι γνωστή.

Η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μας πλέον έχει χτυπήσει «κόκκινο». Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, το 36% του πληθυσμού, δηλαδή συνολικά 3,76 εκατομμύρια άτομα, συνεχίζουν να βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Μέσα σε όλα αυτά, οι σφοδρές συνέπειες του νέου αυτού μνημονίου θα «αποτελειώσουν» τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους αγρότες, δηλαδή τη παραγωγική μονάδα αυτής της χώρας. Οι συντάξεις θα γίνουν «ουτοπία» για ένα μεγάλο μέρος του κόσμου.

Σαν να μην έφταναν αυτά, υπάρχει και το μείζον ζήτημα του προσφυγικού, που φέρνει τη χώρα σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, υποδομών, προετοιμασίας και συνεννόησης.

Ποιο είναι το συμπέρασμα από όλα αυτά; Ότι όπως προείπα, τα Χριστούγεννα δεν θα είναι τόσο ευχάριστα για πολλούς συμπολίτες μας (ούτε φέτος).

Δεν έχουν καμία όρεξη για γιορτινή ατμόσφαιρά.

Δεν νοιάζονται για το γλέντι της Πρωτοχρονιάς, ούτε για το φλουρί στη Βασιλόπιτα.

Πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα για αυτούς και την οικογένεια τους και η εκάστοτε Κυβέρνηση πάει να τους το στερήσει.

Πάει να τους φτωχοποιήσει και να τους αποτελειώσει.

Τόσες θυσίες 5 χρόνια για το τίποτα;

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment