PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γερμανοί για φωτοβολταϊκά και απορρίματα


Ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), με έμφαση τα φωτοβολταϊκά και την αξιοποίηση απορριμμάτων φαίνεται να ελκύει ιδιαίτερα τους Γερμανούς επενδυτές.

Ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), με έμφαση τα φωτοβολταϊκά και την αξιοποίηση απορριμμάτων φαίνεται να ελκύει ιδιαίτερα τους Γερμανούς επενδυτές.

Αυτό αποδεικνύει και το γεγονός ότι οι προοπτικές γερμανικών επενδύσεων στους τομείς αυτούς βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης των υπουργών Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας Στέφεν Καπφέρερ.

Μάλιστα, στον τομέα των ΑΠΕ η ελληνική πλευρά παρουσίασε σχέδιο για τη δυνατότητα εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία, όπως είπε ο Γ.Παπακωνσταντίνου μιλώντας για «πολύ μεγάλο πρότζεκτ από το οποίο η Ελλάδα έχει να κερδίσει πολλά».

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε εξαιρετικά γόνιμη τη συζήτηση με τον Γερμανό υφυπουργό.

Ειδικότερα, επισήμανε ο υπουργός, «σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές παρουσιάσαμε μία πολύ σημαντική πρόταση για την δυνατότητα εξαγωγής ηλιακής ενέργειας από την Ελλάδα στην Γερμανία, ένα φιλόδοξο σχέδιο, στο οποίο δουλεύει το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το οποίο θα συζητήσουμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες με τους Γερμανούς εταίρους μας, αλλά και με άλλες χώρες που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το μεγάλο ηλιακό δυναμικό της Ελλάδας, για να καλύψουν και τους δικούς του στόχους και τις δικές τους ανάγκες στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

«Είναι μία μεγάλη προσπάθεια, ένα πολύ μεγάλο project, από το οποίο η Ελλάδα έχει να κερδίσει πολλά. Έχει να κερδίσει από την εισαγωγή τεχνογνωσίας και κεφαλαίων από την Γερμανία και την εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προς τον Ευρωπαϊκό Βορρά» τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση για εξαγωγή ηλιακής ενέργειας από την Ελλάδα προς τη Γερμανία διατύπωσε πρόσφατα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Β. Σόιμπλε.

Το όλο σχέδιο, ανέφεραν πηγές της ενεργειακής αγοράς, συνδέεται και με την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να διακόψει σταδιακά τη χρήση πυρηνικών μονάδων για την παραγωγή ρεύματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment