PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γερμανία: Για πρώτη φορά κάτω από 50% η δημοτικότητα των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού


Κάτω από το 50% έπεσε για πρώτη φορά μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2013 το ποσοστό στήριξης των κομμάτων που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa.

Η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ και το βαυαρικό αδελφό κόμμα της, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) θα συγκέντρωναν το 30% των ψήφων, εάν οι εκλογές διεξάγονταν αυτή την εβδομάδα, ποσοστό κατά 0,5% χαμηλότερο από εκείνο πριν μια εβδομάδα.

Ο κυβερνητικός εταίρος, οι Σοσιαλδημοκράτες (SDP), συγκεντρώνουν την στήριξη μόλις του 19% των ψηφοφόρων, σύμφωνα με την έρευνα, με αποτέλεσμα η δημόσια στήριξη στον κυβερνητικό συνασπισμό να ανέρχεται αθροιστικά στο 49,5%.

Η Αριστερά έχει υποστεί επίσης απώλειες, καθώς η δημοτικότητα του κόμματος κατέγραψε πτώση 0,5% από την προηγούμενη εβδομάδα και ανέρχεται στο 9,5%.

Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συνεχίζει να καταγράφει αύξηση στη δημοτικότητα του – εκμεταλλευόμενο την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη – με την σφυγμομέτρηση να αναφέρει πως θα συγκέντρωνε το 15% των ψήφων, αν οι εκλογές διεξάγονταν τώρα.

Το Κόμμα των Πρασίνων επίσης κερδίζει σε ποσοστά δημοτικότητας, με 13%.

Η στήριξη για τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) – πρώην κυβερνητικό εταίρο του CDU – ανέρχεται στο 8%.

Η δημοτικότητα για τα κόμματα που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό ξεκίνησε να παρουσιάζει πτώση τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν το CDU/CSU και το SDP συγκέντρωσαν μαζί το 65,5% της δημόσιας στήριξης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment