PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γενική απεργία σήμερα


Παραλύει σήμερα ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας από τη γενική απεργία-διαμαρτυρία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην κυβερνητική πολιτική.

Παραλύει σήμερα ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας από τη γενική απεργία-διαμαρτυρία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην κυβερνητική πολιτική.

Τα συνδικάτα καλούν μαζικά τους εργαζόμενους στις συγκεντρώσεις, όπου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στην Ομόνοια.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

Στην απεργία σήμερα Τετάρτη συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των Ασφαλιστικών Ταμείων και οι εργαζόμενοι στους Δήμους και στις Νομαρχίες.

Κλειστά θα είναι και τα εμπορικά καταστήματα με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ωστόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας αποστασιοποιήθηκε ζητώντας από τα μέλη του να κατεβάσουν ρολά μόνο κατά τη διάρκεια της πορείας.

Στην απεργία θα λάβουν μέρος οι τραπεζικοί υπάλληλοι, το προσωπικό των ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα καθώς και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ και στην Πρόνοια, οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά και οι δικηγόροι – πλην Αθηνών και Πειραιά – που θα απέχουν των καθηκόντων τους έως την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου.

Τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων καυσίμων.

Από τα μέσα μεταφοράς θα λειτουργεί κανονικά Μετρό ( δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο ) και Τραμ, ενώ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθεί από τις 9:00 έως τις 17:00, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να κατέβουν στο κέντρο για να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις και την πορεία που διοργανώνουν τα συνδικάτα.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς και τα λεωφορεία μεταξύ Κιάτου – Πάτρας και αντιστρόφως.

Επίσης θα ματαιωθούν πτήσεις της Aegean Airlines και της Olympic Air, καθώς θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας μεταξύ 12:00 με 16:00 οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Ειδικότερα η Aegean ματαιώνει τις πτήσεις από Αθήνα μετ’ επιστροφής για Σητεία, Σάμο, Κω, Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη, Χίο, δύο πτήσεις για Μυτιλήνη και δύο για Αλεξανδρούπολη. Επίσης, ματαιώνει τις πτήσεις A3 734/735 Θεσσαλονίκη- Σάμος – Θεσσαλονίκη και Α3 716/717 Θεσσαλονίκη – Μυτιλήνη – Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, η Aegean αναγκάζεται να αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες θα πρέπει να καλούν στα τηλέφωνα: 801 11 20000 (από σταθερό) 210 6261000 (από κινητό).

Από την πλευρά της η Olympic Air ματαιώνει τις πτήσεις από Αθήνα μετ’ επιστροφής για Θεσσαλονίκη, Χανιά, Μυτιλήνη, Ρόδο, δύο πτήσεις για Ηράκλειο, Σάμο, Αλεξανδρούπολη και τρεις για Χίο.

Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία.

Εν τω μεταξύ, την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων της ΕΘΕΛ υπέβαλε ο Νίκος Κουλουμπαρίτσης, για λόγους ευθιξίας, όπως αναφέρει, μετά τη διαγραφή του χθες από τη θέση του ΓΓ της ΠΑΣΚΕ εργαζομένων στα λεωφορεία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment