PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Γενική απεργία Παρασκευή – Σάββατο κατά ασφαλιστικού – φορολογικού


Σε γενική απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας έντονα στην ψήφιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου.

Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, σημειώνει η ΓΣΕΕ και κάνει λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Η Συνομοσπονδία έχει λάβει ήδη απόφαση και για 24ωρη γενική απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου – ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί, όπως σημειώνει, το άνοιγμα των καταστημάτων – και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις μετατρέπονται στις κεντρικές απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων.

Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις γενικές απεργίες και στα συλλαλητήρια και ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν κοινοβουλευτικά το πραξικόπημα, όπως λέει, της κυβέρνησης.

«Όσο η κυβέρνηση αγνοεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, όσο παραμένει προσηλωμένη σε μέτρα και πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, η απάντησή μας θα δίνεται στους δρόμους με συνεχή αγώνα» καταλήγει.

Η ΑΔΕΔΥ από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης, με ασήκωτους φόρους και χαράτσια, που επιβάλλονται στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

Σε 48ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα τηςν Παρασκευής προς Σάββατο αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ενώ την Κυριακή θα συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταγγέλλει «λογικές απόλυτου αιφνιδιασμού» ως προς την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment