PeristeriNews.gr
Καιρός

Γενικά αίθριος καιρός


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς νοτίους άνεμους και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις, θα επηρεάσουν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα πέσουν κατά περιόδους μέχρι τις μεσημβρινές ώρες σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και μέχρι τις απογευματινές ώρες τοπικά σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια, ενώ παγετός θα σημειωθεί το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα δυτικά και νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις μέχρι τις μεσημβρινές ώρες σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως της Χαλκιδικής) (πάνω από τα 200 περίπου μέτρα) και μέχρι τις απογευματινές ώρες τοπικά σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -3 (μείον 3) έως 5 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της Ηπείρου (πάνω από τα 400 με 500 μέτρα) και της δυτικής Στερεάς (πάνω από τα 600 με 700 μέτρα). Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 και στην Ήπειρο από -2 έως 4 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και νωρίς το πρωί κατά περιόδους σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 600 με 700 μέτρα). Γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για την Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά και βόρεια με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια κυρίως ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ολικός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κυρίως ηλιοφάνεια και σύννεφα

Peristeri News

Νεφώσεις με τοπικές βροχές

Peristeri News

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών

Peristeri News

Leave a Comment