PeristeriNews.gr
Καιρός

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις


Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, στα νότια τοπικά 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από αργά το απόγευμα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και μετά το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στη Θεσσαλία σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Στα νότια αρχικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 5 στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν και στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Στα βορειοανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Peristeri News

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Peristeri News

Leave a Comment