PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γαλλικές και ρωσικές επιδρομές στη Συρία


Τον θάνατο 33 τζιχαντιστών της εξτρεμιστικής σουνιτικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» προκάλεσαν οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν η Γαλλία και η Ρωσία τις τελευταίες 72 ώρες στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών πληροφοριών σε όλη τη χώρα.

«Οι επιδρομές της γαλλικής και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τη Δευτέρα και την Τρίτη εναντίον αποθηκών με όπλα, στρατοπέδων και σημείων ελέγχου στη Ράκα και τα περίχωρα της πόλης προκάλεσαν τον θάνατο 33 τζιχαντιστών και τον τραυματισμό δεκάδων στις τάξεις του ΙΚ» ανέφερε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Όπως είπε, ο περιορισμένος αριθμός των νεκρών εξηγείται από το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές είχαν λάβει προφυλάξεις. Δεν υπήρχαν παρά μόνο φρουροί γύρω από αποθήκες και στρατόπεδα και οι περισσότεροι σκοτώθηκαν πάνω στα οδοφράγματα ελέγχου.

Πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση, πολλές οικογένειες ξένων μαχητών εγκατέλειψαν την πόλη για να καταφύγουν στη Μοσούλη του Ιράκ, άλλο προπύργιο του «Ισλαμικού Κράτους».

Η Ρωσία και η Γαλλία κλιμάκωσαν τις επιδρομές στη Ράκα, την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι και την επίθεση εναντίον αεροσκάφους της ρωσικής πολιτικής αεροπορίας που συνετρίβη στις 31 Οκτωβρίου στο αιγυπτιακό Σινά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment