PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γαλλία: Τραγωδία με τέσσερις έφηβους νεκρούς


Τέσσερις έφηβοι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σοβαρά μετά από σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο έξω από την πόλη του Περπινιάν στη νοτιοδυτική Γαλλία την Πέμπτη, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι επτά άτομα στο λεωφορείο, που μετέφερε εφήβους ηλικίας 13 έως 17 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά μεταξύ των 19 επιβατών. Οι τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο.

Ακόμα δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ωστόσο η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Το λεωφορείο χτυπήθηκε στο πίσω μέρος του από το συρμό του τρένου. Ένας εκπρόσωπος της SNCF δήλωσε ότι το τρένο, στο οποίο επέβαιναν 25 άτομα, έτρεχε με 80 χιλιόμετρα την ώρα του δυστυχήματος. Τρεις από αυτούς τραυματίστηκαν ελαφρά.

Ο πρωθυπουργός Edouard Philippe περιέγραψε τη συντριβή ως ένα “τρομερό δυστύχημα”.

O γάλλος πρόεδρος έγραψε στο twitter: «Όλες οι σκέψεις μου στα θύματα αυτής της τρομερής σύγκρουσης του σχολικού λεωφορείου και στις οικογένειές τους. Η κινητοποίηση του κράτους είναι συνολική για να τους βοηθήσει».

“Όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν κινητοποιηθεί και έχει δημιουργηθεί μια μονάδα συντονισμού κρίσεων”, δήλωσε επίσης ένας υπάλληλος της τοπικής οδού Millas στο Reuters.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment