PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γαλλία: Μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα


Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει από σήμερα η Γαλλία με ορισμένα συνδικάτα να απειλούν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για όσο χρειαστεί, ώστε ο Γάλλος πρόεδρος να αποσύρει τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό.

Αστυνομικοί, εργαζόμενοι σε σχολεία, μεταφορές, νοσοκομεία, δικηγόροι, καθώς και προσωπικό των αεροδρομίων, άπαντες συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που αναμένονται οι μεγαλύτες των τελευταίων δεκαετιών.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην αλλαγή του συνατξιοδοτικού – το οποίο προβλέψει αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης ειδεμή μειωμένη σύνταξη – φαίνεται πως στηρίζει περίπου το 69% των πολιτών, με μεγαλύτερη στήρξη την ηλικιακή ομάδα 18 – 34 έτη.

Η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν ελπίζει ότι θα αποφύγει την επανάληψη της γενικής απεργίας στη χώρα, πάλι για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις, το 1995, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να παραλύσει το σύστημα μεταφορών για τρεις εβδομάδες.

Πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, ενώ συνδικάτα αστυνομικών έχουν επίσης προειδοποιήσει για «συμβολικά λουκέτα» σε ορισμένα αστυνομικά τμήματα. Κλειστά θα παραμείνουν και ορισμένα καταστήματα υπύ τον φόβο ότι οι κινητοποιήσεις ενδεχομένως πάρουν βίαιη μορφή κατά τη διάρκεια της μέρας. Περίπου τα μισά από τα προγραμματισμένα δρομολόγια του Eurostar μεταξύ Παρισιού και Λονδίνου έχουν επίσης ακυρωθεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment