PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι με τρεις νεκρούς στη Νίκαια


Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Νίκαιας στη Γαλλία. Υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον 3 νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Το τοπικό nicematin.com μεταδίδει πως μια γυναίκα 70 ετών αποκεφαλίστηκε μέσα στον καθεδρικό, σε μια επίθεση που έρχεται λίγες ημέρες μετά τη στυγερή δολοφονία του Γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί με ανάλογο τρόπο, στο Παρίσι. Για αποκεφαλισμό κάνει λόγο και το europe1. Επίσης, η πολιτικός Μαρίν Λεπέν μιλάει σε δημοσιογράφους για την επίθεση κάνοντας λόγο για αποκεφαλισμό.

Σημειώνεται ότι η επίθεση έγινε λίγο πριν τις 9 το πρωί ώρα Γαλλίας και μάλιστα στο εσωτερικό της εκκλησίας της Παναγίας στην καρδιά της πόλης. Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή. «Ευχαριστώ τη δημοτική αστυνομία που συνέλαβε το δράστη της επίθεσης με αιχμηρό όπλο στην περιοχή της Νοτρ Νταμ. Καλώ τους κατοίκους της Νίκαιας να αποφεύγουν την περιοχή για να αφήσουν την αστυνομία και τα σωστικά συνεργεία να εργαστούν», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος της πόλης, Κριστιάν Εστροζί.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετέβη στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εσωτερικών, όπως ανακοίνωσαν τα Ηλύσια Πεδία. Στη συνέχεια αναμένεται να μεταβεί μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών στη Νίκαια.

Εκεί κατευθύνεται και ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ο οποίος την ώρα της είδησης βρισκόταν στην Εθνοσυνέλευση, δίνοντας διευκρινίσεις σχετικά με το επιβληθέν lockdown.

«Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για μια πολύ σοβαρή νέα πρόκληση που πλήττει τη χώρα μας», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας έκκληση για ενότητα και συνοχή. Σημειώνεται πως τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η αντιτρομοκρατική.

Το αιματηρό αυτό περιστατικό έρχεται λίγο καιρό μετά από τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί σε παρισινό προάστιο. Η δολοφονία του Πατί από 18χρονο, έγινε στο όνομα του προφήτη Μωάμεθ καθώς ο καθηγητής λίγες ημέρες πριν είχε δείξει στους μαθητές του σατιρικά σκίτσα του προφήτη στο πλαίσιο μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Η δολοφονία Ταπί προκάλεσε την οργή του Γάλλου προέδρου Μακρόν, ο οποίος αποφάσισε να δημοσιοποιήσει σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ σε κυβερνητικά κτήρια, σε μια προσπάθεια να προωθήσει την ελευθερία της έκφρασης, ενώ διεμήνυσε προς τους μουσουλμάνους της χώρας να εγκαταλείψουν τη Γαλλία αν δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις γαλλικές αξίες ζωής.

Ταυτόχρονα, ο Ερντογάν κατηγορεί τον Μακρόν για αντι-ισλαμική ρητορική, ζητώντας την αρωγή των Ευρωπαίων ηγετών ώστε, όπως αναφέρει, να μπει τέλος στην ατζέντα του Μακρόν ειδικά μετά από το τελευταίο εξώφυλλο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment