PeristeriNews.gr
Πολιτική

Β. Κικίλιας: Τρία εκατ. δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα


«Αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα λάβει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο» για τον κορωνοϊό, σημείωσε, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Η αναφορά του υπουργού Υγείας έχει να κάνει με τη συμφωνία της ΕΕ για 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca. Ο κ. Κικίλιας είπε ότι θα διατεθούν στη χώρα μας συνολικά 3 εκατ. δόσεις του εμβολίου, με την πρώτη παρτίδα να φτάνει τον Δεκέμβριο, με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και η φάση 4 των κλινικών δοκιμών τον Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Λάιεν, τουίταρε τη συμφωνία με την AstraZeneca για 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχει φτάσει ήδη στη φάση 3 και αναμένεται μέσα στον Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση. Τέλος Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου και Ιουνίου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο. Θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις τον Δεκέμβριο που θα είναι μονή ή διπλή δόση, και γύρω στα 3 εκατ. δόσεις συνολικά».

Σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας και την επιστροφή των εκδρομέων του καλοκαιριού, ο υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων, εφόσον απαιτηθούν, επισημαίνοντας: «Επειδή ξέρουμε ότι επωάζεται σε δύο εβδομάδες ο ιός, θα μετρήσουμε σε δύο εβδομάδες αν θα μαζευτεί το πράγμα και θα προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα αν χρειαστεί».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment