PeristeriNews.gr
Πολιτική

Β. Κικίλιας: Εύθραυστη η κατάσταση στην Αττική


Εύθραυστη χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, την κατάσταση στην Αττική, όσον αφορά την πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού, διαμηνύοντας ότι δεν πρέπει να εισέλθουμε στον χειμώνα με δυσμενή επιδημιολογικά δεδομένα.

«Προφανώς, όσο δυσκολεύουν οι καιρικές συνθήκες και προχωράμε προς τον χειμώνα, άρα όσο οι πολίτες μας κλείνονται περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους που δεν αερίζονται καλά, που ο συγχρωτισμός μεγαλώνει, δυσκολεύουν οι συνθήκες. Για αυτό, η προσπάθεια που κάνουμε είναι να μη μπούμε στον χειμώνα με κακά επιδημιολογικά δεδομένα. Βλέπω αυτήν τη στιγμή μία μερική σταθεροποίηση στην Αττική. Όμως, έχει δίκιο ο Γκίκας Μαγιορκίνης, που είπε ότι είναι εύθραυστη, που σημαίνει ότι έγκειται στη συμπεριφορά του καθενός μας το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στο λεκανοπέδιο» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ειδική μνεία έκανε και στις 50 νέες κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες θα εγκαινιαστούν τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Σωτηρία. «Κινηθήκαμε τάχιστα, υποσχεθήκαμε 1.200 κλίνες ΜΕΘ μέχρι το τέλος τους έτους, διπλασιάσαμε δηλαδή τις ΜΕΘ μας, προσλάβαμε προσωπικό, εκπαιδεύουμε αυτό το προσωπικό» σημείωσε, χαρακτηριστικά.

«Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αντέξει το ΕΣΥ» διαβεβαίωσε, παράλληλα, προτού εκφράσει την εμπιστοσύνη τους στους γιατρούς και τους επιστήμονες.

«Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στους γιατρούς μας, στους επιστήμονές μας, στους νοσηλευτές μας, στους τραπεζοκόμους, στις καθαρίστριες, στους διοικητικούς. Αυτούς τους ανθρώπους που είναι οι ήρωες της διπλανής πόρτας. Τους αγαπώ και τους ευχαριστώ για όλη την προσπάθειά τους. Είμαι κάθε εβδομάδα σε διαφορετικό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας. Εκατόν εξήντα κέντρα υγείας κάνουν τεστ σε περιπατητικούς, με συμπτώματα που προσομοιάζουν στον κορονοϊό. Θα τα καταφέρουμε και θα αντέξουμε όλοι μαζί. Θα αντέχουμε όσο ο κόσμος θα συναισθάνεται, θα αγαπά, θα συμπονά και θα φροντίζει τον διπλανό του. Θα καταλαβαίνει ότι όλοι μαζί προφανώς μπορούμε να τα καταφέρουμε και ότι η ανεύθυνη συμπεριφορά, η συμπεριφορά αυτή η οποία θα οδηγήσει στο να επιμολύνουμε ακόμα και άθελά μας το διπλανό μας, τον συνάνθρωπό μας, τον παππού μας, τη γιαγιά μας, θα οδηγήσει, αν γεωμετρικά αυξηθεί αυτή η πίεση, σε πολύ μεγάλη δυσκολία το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως οδήγησε σε πολύ μεγάλη δυσκολία πολύ πιο ισχυρές χώρες, πολύ πιο πλούσιες χώρες».

Την ίδια ώρα, ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε ως τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα τη λειτουργία του νέου γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη χώρα, διαμηνύοντας ότι αποτελεί αναγνώριση για την προσπάθεια διαχείρισης της πανδημίας, την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, τις μεταρρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων δημόσιας υγείας.

«Ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμφώνησε και έτσι το περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ για την ποιότητα της υγείας και την ασφάλεια των ασθενών θα εγκατασταθεί στην Αθήνα. Είναι μία τεράστια επιτυχία» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment