PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Βόλτα με… αερόστατο στο Διάστημα


Βόλτα στο «χείλος» του Διαστήματος με αερόστατο θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θαρραλέοι και -κυρίως- πλούσιοι ταξιδιώτες.

Βόλτα στο «χείλος» του Διαστήματος με αερόστατο θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θαρραλέοι και -κυρίως- πλούσιοι ταξιδιώτες.

Το τεχνολογικά εξελιγμένο αερόστατο, διαμέτρου 137 μέτρων, μπορεί να φτάσει σε υψόμετρο 35,4 χιλιομέτρων, προσφέροντας τη σπάνια ευκαιρία στους «τουρίστες του Διαστήματος» να δουν την καμπυλότητα της Γης.

Η διάρκειας πέντε ωρών εμπειρία θα κοστίζει περίπου 100.000 ευρώ και τα πρώτα ταξίδια στη στρατόσφαιρα θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται από το 2013.

Οι συνθήκες του ταξιδιού θα είναι αρκετά άνετες, αφού η κάψουλα που θα μεταφέρει τους τέσσερις επιβάτες και τους δύο πιλότους έχει διάμετρο τεσσάρων μέτρων.

Οι τυχεροί επιβάτες θα παραμένουν σε ύψος ικανό να τους εξασφαλίσει τη θέα της ανατολής του Ηλίου για τρεις ώρες πριν επιστρέψουν με ασφάλεια στη Γη, ενώ θα απολαμβάνουν το αγαπημένο τους γεύμα.

Το διαστημικό αερόστατο είναι εφεύρεση της ισπανικής εταιρείας Zero 2 Infinity.

Ο διευθύνοντας σύμβουλός της Χοσέ Μαριάνο Λόπεζ-Ουρντιάλες δήλωσε ότι εμπνεύστηκε το project ύστερα από μια συζήτηση με τον αστρονόμο πατέρα του.

«Το ταξίδι με αερόστατο στη στρατόσφαιρα είναι πιο φτηνό σε σχέση με έναν πύραυλο. Επιπλέον, μπορείς να περάσεις πολύ περισσότερο χρόνο εκεί, ενώ δεν υπάρχει και ο θόρυβος της μηχανής» εξήγησε ο εφευρέτης.

Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί τρεις επιτυχημένες μη επανδρωμένες πτήσεις σε υψόμετρο 32 χιλιομέτρων.

Οι ειδικοί που εργάζονται πάνω στο project πιστεύουν ότι θα είναι πανέτοιμοι για τις πρώτες πτήσεις με επιβάτες σε δύο χρόνια.

Απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι οι επιβάτες να έχουν περάσει από εκπαίδευση ασφαλείας διάρκειας δύο ημερών πριν από την πτήση.

Καλά ταξίδια, λοιπόν…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment