PeristeriNews.gr
Καιρός

Βροχές και καταιγίδες


Πρόσκαιρη επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από τα νοτιοδυτικά και με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν κυρίως την κεντρική και νότια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και σταδιακά στα ημιορεινά κυρίως της κεντρικής χώρας (από τα 800 μετρά). Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα ανατολικοί 4 με 6 στρεφόμενοι το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 ή 6 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες. Οι άνεμοι ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία από 07 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα παράκτια της κεντρικής Μακεδονίας. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά και σε περιοχές στη δυτική Μακεδονία με χαμηλό υψόμετρο.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 και πρόσκαιρα πιθανόν 8 Μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα νότια θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ που από το μεσημέρι στα νότια θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: Νότιοι που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές από τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατοκιοί βορειοανατολικού 4 με 6 Μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί, από το απόγευμα θα στραφού σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική νησιωτική χώρα και από τη νύχτα στα δυτικά. Χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία από τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: Στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία στρεφόμενοι σε νότιους τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 3 έως 5 και βαθμιαία 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αίθριος καιρός τη νύχτα τοπικές βροχές

Peristeri News

Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Peristeri News

Leave a Comment