PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Βρεφονηπιακοί, συμβασιούχοι, άνεργοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (video)


Τέθηκαν στη συνεδρίαση της 16ης Ιουνίου 2011.

Τα θέματα των συγχωνεύσεων βρεφονηπιακών σταθμών, των απολύσεων συμβασιούχων, της πρωτοβουλίας ανέργων, του περιφερειακού απορριμμάτων, τέθηκαν στη συνεδρίαση της 16ης Ιουνίου 2011 του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου.

Τα ερωτήματα τέθηκαν από τους Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Γρηγόρη Τημπλαλέξη, Δημήτρη Κελάφα, Σοφία Αλεξοπούλου και Αντωνία Αθανασοπούλου.

Απάντηση για τους βρεφονηπιακούς έδωσε η Πρόεδρος της Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΑΑΠ) του Δήμου Περιστερίου Ξένη Κορόγιαννη και η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μ. Τσιώτα – Μάρκου.

Τις ενστάσεις των γονέων κατέθεσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Βρεφονηπιακού Σταθμού (πρώην ΙΒΣΑ) Ανθοπώλης και σε δυναμική παρέμβαση προέβη ο Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Ανέργων Περιστερίου.

Σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων – stage, απάντηση έδωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αλέξης Σταυρούλιας, προβαίνοντας σε μια γενικότερη αναφορά στους παρακρατηθέντες πόρους από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Μάλιστα, ο κ. Σταυρούλιας κατήγγειλε ότι το κράτος αφαιρεί έσοδα από τους Περιστεριώτες, με αποτέλεσμα ο Δήμος να μη μπορεί να αντιμετωπίσει την κάλυψη δαπανών για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και των κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα για τη λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής.

Δυναμική παρέμβαση των ανέργων – αγανακτισμένων στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου

Η Πρωτοβουλία Ανέργων Περιστερίου με δυναμική της παρέμβαση στη συνεδρίαση της 16ης Ιουνίου 2011 του Δημοτικού Συμβουλίου για να δεσμευτεί στο αμέσως επόμενο διάστημα ότι θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με θέμα την ανεργία.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος Νεκταρία Ευσταθιάδου και μέλη της Δημοτικής Αρχής θεώρησαν ως άστοχη την παρέμβαση, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να μην τηρούνται οι διαδικασίες συζήτησης του θεσμικού οργάνου.

Ωστόσο ο εκπρόσωπός τους, ανάφερε ότι εδώ και δεκαοκτώ περίπου ημέρες είχαν εκφράσει το αίτημά τους προς το Δήμο Περιστερίου για την πραγματοποίηση μιας ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μάλιστα, σημείωσαν ότι η Πρόεδρος του σώματος κ. Ευσταθιάδου τότε τους είπε ότι βλέπει θετικά το αίτημα τους και δεσμεύτηκε να τους ειδοποιήσει ενόψει της επερχόμενης συνεδρίασης του Ιουνίου.

Όμως το θέμα της ανεργίας δεν συμπεριλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν πήραν καμία ειδοποίηση για να συμμετάσχουν και να καταθέσουν τα αιτήματά τους. Πληροφορηθήκαν τυχαία στις 14 Ιουνίου ότι η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για τις 16 Ιουνίου.

Έτσι πήραν την απόφαση να παρέμβουν στη συνεδρίαση ζητώντας, αυτή τη φορά από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, να πάρει απόφαση και να δεσμευτεί ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με θέμα την ανεργία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment