PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βρετανία: Στους 53 οι νεκροί από τον κορωνοϊό


Στους 53 ανέρχονται οι νεκροί από την επιδημία κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε απόψε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο υπουργός είπε ότι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορονοϊό 1.543 άνθρωποι μέχρι τώρα. Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει λάβει περιορσιτικά μέτρα ωστόσο ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σύστησε σήμερα να σταματήσει κάθε περιττή κοινωνική επαφή.

Στη Βρετανία δεν γίνονται συστηματικές εξετάσεις για τον ιό και η κυβέρνηση παραδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερος. «Χωρίς δραστικές ενέργειες, ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να διπλασιάζεται κάθε πέντε με έξι ημέρες», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Η εφημερίδα Γκάρντιαν, επικαλούμενη έγγραφα των βρετανικών υπηρεσιών υγείας, έγραψε σήμερα ότι μέχρι και το 80% των Βρετανών μπορεί να προσβληθούν από τον ιό, κάτι που θα σήμαινε ότι θα χρειάζονταν νοσηλεία σχεδόν οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι. Τα έγγραφα αυτά περιγράφουν «το χειρότερο σενάριο και αυτό δεν σημαίνει πως περιμένουμε κάτι τέτοιο», αντέδρασε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment